1,88 miljoen voor ventilatie scholen

Impuls n Als de ventilatie in school goed is, kunnen kinderen beter leren en worden leerlingen en leraren minder snel ziek.

Mede door de coronacrisis is er steeds meer aandacht voor het belang van goede ventilatie. Luchtweginfecties, zoals COVID-19, worden minder snel overgedragen in een goed binnenklimaat. Om die reden is het Rijk in 2021 begonnen met de SUVIS-regeling, waarbij zij geld beschikbaar maken voor scholen om hun ventilatie te verbeteren.


In Katwijk maakten vijf scholen gebruik van deze vergoeding. Andere scholen gaven aan ook interesse te hebben. Om die reden heeft de gemeente een verzoek voor verlenging van de regeling ingediend. Dit verzoek is toegekend. Hierdoor kunnen binnenkort nog eens elf scholen gebruik maken van een vergoeding van een deel van de kosten. 


Wethouder Knape: 'De lijnen met scholen en schoolbesturen in Katwijk zijn kort. Dat heeft veel voordelen. Ik ben blij dat door het verlengen van de regeling nog eens 11 scholen in onze gemeente een deel van de kosten vergoed krijgen om hun klimaat in school te verbeteren. In de Katwijkse onderwijsagenda hebben we afgesproken dat alle kinderen en jongeren in Katwijk een gelijke kans verdienen op zo goed mogelijk, passend en eigentijds onderwijs, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Daar hoort een fijne leer- en werkplek zeker bij.' 


Bij elkaar opgeteld ontvangen de twaalf scholen iets meer dan 1,88 miljoen euro vanuit het Rijk dankzij de subsidieregeling. Van dit geld kunnen zij concrete maatregelen treffen om de ventilatie en het binnenklimaat in klaslokalen te verbeteren. De scholen krijgen het geld tot hun beschikking, nadat de gemeenteraad ermee heeft ingestemd.


Voorleesclub de Verhalenkoffer

uitnodiging n De laatste bijeenkomst van Voorleesclub de Verhalenkoffer van dit jaar vindt plaats op 13 december. Maar wees niet getreurd: we komen gewoon terug in het nieuwe jaar! 

Schuif aan en geniet van nieuwe, prachtige verhalen. Aanvang om 10.30 tot 11.45 uur in de Burgt in Rijnsburg. 


Voorleesclub de Verhalenkoffer is een initiatief van Wijkteam Rijnsburg van het Welzijnskwartier en Bibliotheek Katwijk. Samen luisteren naar prachtige verhalen leidt tot mooie gesprekken en zorgt voor verbinding met elkaar. En je wordt voorgelezen door fantastische vrijwilligers, die iedere bijeenkomst een ander spraakmakend thema kiezen. Schuif gezellig aan, want er is plek voor iedereen.


De laatste bijeenkomst van dit jaar vindt plaats op 13 december van 10.30 tot 11.45 uur in de Burgt in Rijnsburg. Toegang is helemaal gratis.


In de sfeer van kerst

Zingen n Bent u erbij? Zaterdagavond om 19.30 uur in de Grote- of Laurentius Kerk.

Samen met Mannenzanggroep JeruĂ«l, en diverse muzikanten organiseert Oranje Vereniging Rijnsburg een Kerstsamenzang. 

Er worden mooie kerstliederen gezongen zoals: Komt allen tezamen, en sluiten natuurlijk af met het Ere zij God!