25.000e bezoeker Stoomtrein

Pepernotenrit n Dat 2022 een bijzonder jaar zou worden bij Stoomtrein Katwijk Leiden hadden ze wel verwacht. 

Met de heropening van het museum en de introductie van de Museumkaart wisten veel bezoekers het museum al te vinden. Maar ook een rit in een echte stoomtrein blijft bijzonder.

Met de introductie van de museumkaart per 1 juli jl. hadden de vrijwilligers hoge verwachtingen van de bezoekersaantallen. Voor het gehele seizoen hadden ze ingezet op 25.000 bezoekers. De 25.000e bezoeker konden zij al verwelkomen tijdens de Pepernotenritten. De eer van de 25.000e bezoeker viel ten beurt aan Levi Sloot uit Alphen aan den Rijn. Dat leverde met maar liefst zeven Pieten en Sinterklaas een vrolijk plaatje op.

Van 27 t/m 30 december a.s. rijden zij ook weer de oliebollenritten. Die konden de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de verplichte museumsluitingen . Noteer vast in uw agenda. Leuk om met er met de gehele familie een leuk dagje uit van te maken. Meer informatie vindt u op hun website.


Zingend Geloven kerkdienst

Met n Jubilate. Op de derde adventszondag, 11 december, is er weer een Zingend Geloven dienst in de Grote- of Laurentiuskerk, aanvang 17.00 uur. Het thema van deze dienst is ‘De sterre gaat stralen’. Voorganger in deze dienst is ds. Lydia Veerman. Het Katwijks Christelijk mannenkoor Jubilate o.l.v. Aldert Fuldner verleent haar medewerking en zal een aantal liederen ten gehore brengen. Er is veel ruimte voor samenzang.


Kerstgroet mét verrassing

Ingezonden n CDA Katwijk. De kerstdagen naderen. Traditiegetrouw staat de fractie van CDA Katwijk al weer in de starthouding om uw persoonlijke kerstgroet over te brengen. Stuur iemand die het nodig heeft, een goede vriend, een zorgzaam familielid of bijvoorbeeld een buur die altijd klaar staat een kerstgroet. De CDA-raadsleden zetten uw groet op een kaart en brengen deze in de dagen voor kerst persoonlijk langs in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg mét een gratis feestelijke kerstverrassing.


Aanmelden
Wilt u een groet mét kerstverrassing laten bezorgen, mail vóór 19 december, onder vermelding van 'Kerstactie CDA Katwijk', naar fractie@cdakatwijk.nl en geef de volgende gegevens door:
1. Naam en adresgegevens (in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg) van degene aan wie u een kerstgroet wilt sturen
2. Welke tekst of boodschap wilt u op uw kerstgroet zetten
3. Naam van de afzender (van uzelf dus).
Wacht niet te lang met mailen, we bezorgen maximaal 100 kerstgroeten met verrassing. In de week voor kerst levert team CDA Katwijk uw persoonlijke kerstgroet mét iets extra's af bij het door u opgegeven adres.