Afbeelding
Foto: pr

n December actie

Lions Rijnsburg-Valkenburg en de Hema helpen 200 gezinnen

Aandacht n De energiecrisis en inflatie slaan hard toe, ook in onze gemeente. Dit heeft bij de Voedselbank geleid tot een snelle aanwas van het aantal klanten tot ruim 500 gezinsleden en alleenstaanden. 

Dit is voor de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg aanleiding geweest een actie op touw te zetten met als doel aan alle 500 personen een cadeau cheque voor de Kerst kunnen overhandigen.


Aan de leden van de Lionsclub werd gevraagd om de bijdrage van de overheid die ze op hun energierekening gestort kregen voor dit doel te bestemmen. Zo werd er een groot bedrag opgehaald. 

Vervolgens heeft de club toenadering gezocht tot de heer Ruben Jongerius, directielid van de Hema met vestigingen in Rijnsburg en Katwijk en hem gevraagd of hij aan deze actie mee wilde doen. Hij was direct enthousiast en bood zijn medewerking aan. 

Zo kwam een mooi bedrag van totaal €10.000 bijeen. Daardoor kunnen alle 500 personen een cadeau cheque ter waarde van €20 overhandigd krijgen. De uiterste datum voor besteding van de Hema cadeaubon is 31 januari 2023.


Mevrouw Aafke van Rijn, voorzitter van de Voedselbank, was blij verrast met deze schenking. 

Vooral het idee dat de mensen zelf iets uit kunnen zoeken sprak haar erg aan, variërend van kleding, huishoudelijke artikelen of iets moois voor in huis of voor onder de kerstboom.


Op de foto:
Hans Bleichrodt van de Lionsclub-Rijnburg, Ruben Jongerius, directeur van de Hema Rijnsburg-Katwijk overhandigen de cheque van de 500 cadeaubonnen aan de voorzitter Aafke van Rijn van de Voedselbank Katwijk.
| Foto: pr.