Drees Hoek en Sandra van Delft in de Hoftuin op de plaats waar zaterdag een wensboom staat. | Foto: pr.
Drees Hoek en Sandra van Delft in de Hoftuin op de plaats waar zaterdag een wensboom staat. | Foto: pr. Foto: pr

Burgemeester opent Kerst-Wens zaterdag in De Hoftuin

n Welk goed doel wil aandacht en zendtijd

Burgemeester n Cornelis Visser opent zaterdagmorgen 10 december om 10.00 uur in De Hoftuin de activiteiten rond de Kerstballen-Wensboom. Het is aan burgemeester Visser om als start de eerste wens in de boom te hangen. Daarnaast kondigt de Ondernemersvereniging In de Hoftuin in samenwerking met, RTV Katwijk en Verhagen Media de start van de Goede Doelenweek aan.

‘Al onze bezoekers mogen een wens in de boom hangen’, vertelt Drees Hoek, voorzitter van de Ondernemersvereniging. ‘Veel van die wensen kunnen we in vervulling laten gaan. Er is budget voor en wij doen dit in samenwerking met de Regio Bank, die hierin ook een forse bijdrage levert. Die wensen kunnen variëren van een boeket bloemen tot aan een voedselmand of zelfs speeltuinattributen.' 


Enthousiast 

Drees is heel enthousiast over de actie, net als Arjan van der Zwart en Sandra van Delft van de activiteitencommissie. ‘De boom heeft kerstballen die opengedraaid kunnen worden’, vertelt Sandra. ‘Daarin mogen mensen hun wens doen en vlak voor de Kerstdagen maken we bekend wie de gelukkigen zijn. Het is ook mogelijk voor verenigingen iets te wensen wat ze hard nodig hebben. Daarnaast wilden we een Goede Doelenmarkt opzetten, maar dat doen we begin volgend jaar. Nu start RTV Katwijk in samenwerking met Verhagen Media bij ons de Goede Doelenweek. Met een week lang aandacht en zendtijd voor alle Goede Doelen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Wie zendtijd wil kan zich aanmelden. 


Zaterdag zendt RTVKatwijk van 10.00 tot 12.00 uur vanuit de Hoftuin live op de radio. Daarin komt natuurlijk de hele actie aan bod met de opening van burgemeester Visser en de eerste Goede Doelen die graag aandacht willen voor hun project. Opgeven kan zaterdag bij de stand van RTVKatwijk/Verhagen middenin de Hoftuin.


Verkiezing Politicus van het Jaar

Keus n Welk raadslid viel in 2022 het meest op en onderscheidde zich het meest? Welk raadslid debatteert het best? Weet zijn of haar standpunt het best voor het voetlicht te brengen? Kortom: wie wordt de Politicus van het Jaar in 2022 in Katwijk.

Verhagen Media met De Katwijksche Post, de Rijnsburger, Katwijk Speciaal en Allesoverkatwijk.nl organiseren ook dit jaar weer de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’. In samenwerking met RTV Katwijk maken zij er een grote happening van die live via de televisie wordt uitgezonden. 

De bekendmaking vindt plaats in samenwerking met RTV Katwijk die op maandag 9 januari 2023 een live Nieuwjaarsuitzending verzorgt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk. Rond deze avond wordt een totaalprogramma opgezet inclusief de uitreiking van de Meerburgprijs. Er is een publieksprijs en een juryprijs voor de politici. Alle inwoners van Katwijk kunnen stemmen voor de publieksprijs via de FB-pagina of website van www.allesoverkatwijk.nl. Journalisten en correspondenten van verschillende media (kranten en internet) vormen de vakjury.
De publieksprijs wordt in twee ronden gehouden. In de eerste ronde kan op alle raadsleden en wethouders worden gestemd. Dat kan tot en met maandag 12 december. Waarna een tweede stemronde volgt.


Tweede stemronde

De tien hoogst genoteerde politici dringen door naar de tweede stemronde. Die worden dinsdag 13 december via allesoverkatwijk.nl, RTV Katwijk en social media bekend gemaakt, waarna er opnieuw gestemd kan worden.

De publieks- en juryprijs worden op maandag 9 januari 2023 bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk live Nieuwjaarsuitzending van RTV Katwijk en Alles over Katwijk.


Woningbouw Rijnsburg op slot

Verkeersdruk n In Rijnsburg kan er geen woning meer bij door de verkeersdruk. Dat zegt wethouder Gerard Mostert. De druk op het verkeersnet in het dorp is zo hoog, dat extra woningen - en dus extra verkeersbewegingen - niet mogelijk zijn.

Naast verkeersafwikkeling is ook parkeren een probleem. ‘De parkeernormen zijn redelijk, maar soms is het onmogelijk om iets te realiseren.' Immers voor elke woningen moet er ook een parkeerplaats gerealiseerd worden. De wethouder is nu aan het kijken of het mogelijk is om voor nieuwbouwprojecten de parkeernorm los te laten. Nieuwe bewoners krijgen dan geen plek voor de auto meer. Deze maatregelen moeten de woningbouw weer vlot trekken.


Parkeerregulering

De wethouder verwacht verder dat op termijn parkeerregulering ingevoerd gaat worden in Rijnsburg. Dat betekent betaald parkeren en vergunningen voor bewoners. Het parkeren is nu ook een bottleneck voor de realisatie van het Knarrenhof.


In een gesprek over de prestatieafspraken ging het ook over de snelheid waarmee nieuwe sociale huurwoningen gebouwd worden. Dat valt tegen, valt ook de politiek op. ‘We zitten met een hele krappe markt en een beperkte capaciteit. Die beperkte capaciteit is er niet alleen bij ons als gemeente, maar ook bij onderzoeksbureaus en ontwikkelaars.