Herbenoeming burgemeester

De n gemeenteraad praat donderdag 8 december achter gesloten deuren over de herbenoeming van burgemeester Cornelis Visser. Na die besloten vergadering maakt de gemeenteraad haar besluit openbaar.

De ambtsperiode van de burgemeester loopt op 18 mei 2023 af. Hij kan voor een periode van zes jaar worden herbenoemd. De raad stelt daarvoor een aanbeveling op. Die aanbeveling is voorbereid door de vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters.

Burgemeester Visser liet vorig jaar oktober weten in te zijn voor een tweede termijn van zes jaar in Katwijk. Dat zei hij destijds voor RTV Katwijk radio.

Visser (CDA) werd in mei 2017 benoemd tot burgemeester. Hij volgde Jos Wienen op. Van 2010 tot mei 2017 was Visser burgemeester van Twenterand.


Betere afspraken met Dunavie

Ingezonden n DURF. De afgelopen jaren heeft DURF zich hard gemaakt voor de belangen van huurders in onze gemeente. Een van de belangrijkste punten in onze campagne was het bereiken van een betere huur- en leefsituatie voor de meer dan 7000 huishoudens in onze gemeente die huren bij Dunavie. Deze week bespreekt de gemeenteraad de jaarlijkse actualisatie van de zogenoemde prestatieafspraken tussen de gemeente Katwijk, Dunavie en Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek.


Sterke leefbaarheid

De komende periode wordt er eindelijk inzicht gegeven in de sloop- en nieuwbouwprojecten voor de komende jaren zodat huurders weten waar zij aan toe zijn, wordt de huurdersparticipatie via de SHD en bewonerscommissies flink versterkt, komt er een digitaal huurderspanel voor huurders om te participeren, start men met de bouw in Hoornes Noord-Oost, wordt de aanpak van aardgasvrij herzien en wordt onderzocht hoe de leefbaarheid met de huismeester of het anders toewijzen van woningen verbeterd kan worden. Er zal worden aangewezen op basis van jongerencontracten, een passende tegenprestatie en meer menging huishoudensgrootte en inkomens. Daarnaast wordt het schoonmaakcontract uitgebreid. Op deze manier zetten we de eerste stappen naar meer leefbare wooncomplexen voor de huurders in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg!


Bevries de huren

In deze nieuwe afspraken is wat DURF betreft te weinig aandacht voor de actuele situatie op dit moment. Allereerst zien we dat Dunavie zich houdt aan de maximaal toegestane huurverhoging. Wij begrijpen dat Dunavie inkomsten nodig heeft om ook de komende jaren te kunnen investeren in de woningbouw, leefbaarheid en verduurzaming van de huidige huurwoningen. 


DURF zal daarom met een motie komen om aan Dunavie te vragen voor de komende jaren inzichtelijk te maken wat er gaat gebeuren qua verduurzaming zodat de energierekening van huurders omlaag kan en zij niet in een slecht geïsoleerd huis blijven zitten.