Verkiezing Politicus van het Jaar

Keus n Welk raadslid viel in 2022 het meest op en onderscheidde zich het meest? Welk raadslid debatteert het best? Weet zijn of haar standpunt het best voor het voetlicht te brengen? Kortom: wie wordt de Politicus van het Jaar in 2022 in Katwijk.

Verhagen Media met De Katwijksche Post, de Rijnsburger, Katwijk Speciaal en Allesoverkatwijk.nl organiseren ook dit jaar weer de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’. In samenwerking met RTV Katwijk maken zij er een grote happening van die live via de televisie wordt uitgezonden. De verkiezing die in 2018 voor het eerst werd georganiseerd kreeg veel aandacht en bijval. Een lastig jaar deze keer, want in april/mei trad het nieuwe gemeentebestuur aan. Dat neemt niet weg dat veel politici zijn doorgegaan. Daarom blijft ook dit jaar de verkiezing ‘Politicus van het Jaar’ in ere. 


Publieksprijs

De bekendmaking vindt plaats in samenwerking met RTV Katwijk die op maandag 9 januari 2023 een live Nieuwjaarsuitzending verzorgt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk. Rond deze avond wordt een totaalprogramma opgezet inclusief de uitreiking van de Meerburgprijs. Er is een publieksprijs en een juryprijs voor de politici. Alle inwoners van Katwijk kunnen stemmen voor de publieksprijs via de FB-pagina of website van www.allesoverkatwijk.nl. Journalisten en correspondenten van verschillende media (kranten en internet) vormen de vakjury.
De publieksprijs wordt in twee ronden gehouden. In de eerste ronde kan op alle raadsleden en wethouders worden gestemd. Dat kan tot en met maandag 12 december. Waarna een tweede stemronde volgt.


Tweede stemronde

De tien hoogst genoteerde politici dringen door naar de tweede stemronde. Die worden dinsdag 13 december via allesoverkatwijk.nl, RTV Katwijk en social media bekend gemaakt, waarna er opnieuw gestemd kan worden.


De publieks- en juryprijs worden op maandag 9 januari 2023 bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk live Nieuwjaarsuitzending van RTV Katwijk en Alles over Katwijk. 


Boeketdienst 

Uitnodiging n In de Boeketdienst van zondagmiddag 4 december spreekt de heer Jan Pool.

Hij is oprichter van hrtlink.nl, en spreekt over het thema: 

‘Advent: Vol verwachting uitzien naar!’  

Jan Pool wil mensen raken en uitdagen om Gods hart te zoeken en achter Jezus aan te gaan. De muziek wordt verzorgd door Romans 12 en Cees de Mooij is dienstleider. 

Vanaf 16.30 uur staan koffie en fris klaar en de dienst start om 17.00 uur in de Immanuëlkerk, Kerkstraat 2 te Rijnsburg.