Goede Doelen en Wens-zaterdag in De Hoftuin

De n Winkeliersvereniging In de Hoftuin organiseert zaterdag 10 december van 10.00 uur tot 16.00 uur een Goede Doelen Markt in het Winkelcentrum In de Hoftuin.

Goede doelen en verenigingen krijgen via een muntjesactie de kans om aan extra financiën te komen. Ook is het mogelijk een wens in de wensboom te hangen, die wellicht in vervulling gaat.


Het is van 10 december tot aan de Kerstdagen feest in het winkelcentrum. Er komt een grote wens-kerst-boom met daarin kerstballen die opengedraaid kunnen worden om daarin een wens te stoppen, die wellicht in vervulling gaat. Dat kan ook nog op 17 december.

Daarnaast organiseert de Hoftuin op zaterdag een Goede Doelen Markt waaraan al 8 Goede doelen/ verenigingen meedoen. Zij krijgen allemaal een marktkraam die ze zelf mogen inrichten, dus gezellig, informatief maken. Elke Marktkraam/vereniging krijgt een eigen koker van de ondernemers. In die kokers kunnen de bezoekers van het winkelcentrum de muntjes doen die ze krijgen als ze boodschappen doen bij welke ondernemer dan ook. Hoe meer muntjes, des te meer geld. De ondernemers zetten na afloop van de actie de muntjes om in contant geld voor de betreffende organisatie. Ook worden er op die dag nog meer extra acties ondernomen, zodat dat nog meer muntjes/geld oplevert. Goede doelen kunnen zich nog opgeven voor de markt bij .


Deze Goede Doelen Markt en wensboomactie worden ondersteund door Verhagen Media en RTV Katwijk, die zaterdags 10 december rechtstreeks vanaf de Hoftuin uitzenden.


Ook zaterdag 17 december is het extra feest van 10.00 tot 13.00 uur. Er komt een Dickenskoor, Christmas Dance, een wandelende kerstboom en Frozen speciaal voor de kinderen. Op maandag 19 december worden de wensen uitgereikt en de opbrengst voor de verenigingen bekend gemaakt.


Team chef politie:                                 ‘Politie moet niet in een stadion zijn, tenzij de pleuris uitbreekt’

mening n De politie heeft niets te zoeken in een voetbalstadion, tenzij de pleuris uitbreekt. Dat zei Peter Koot, teamchef van de politie vorige week donderdag tegen de gemeenteraad. ‘Volmondig zeg ik, geen politiemensen in stadions.’

Door Marc Wonnink

In een raadsbijeenkomst over veiligheid in de gemeente, werd ook gesproken over voetbal. ‘Veiligheid in stadions is vooral een verantwoordelijkheid voor de clubs. Die moeten met bestuur en vrijwilligers hun best doen om het ordentelijk te laten verlopen', vindt Koot.

‘Ik ben er klip en klaar in. De politie moet niet in een voetbalstadion zijn.’ Volgens Koot zijn er diverse instrumenten die clubs kunnen inzetten, maar hebben ze moeite met het inzetten daarvan. ‘Er gaat een dreiging uit vanuit een groep supporters, de harde kern. Die lijken het voor het zeggen te hebben.’

Toch ziet Koot wel verbetering. ‘Deze mensen hebben de afgelopen jaren breed kans gehad zich te misdragen. Daar zie ik een kanteling in. Ik hoop dat die kanteling zich voortzet.’


Tot slot is de politie blij dat er een besluit is genomen om geen uitpubliek toe te staan bij derby’s. ‘Wij hoeven er nu niet zo massaal inzet op te plegen. Bij sommige derby’s moesten we meer dan honderd politiemensen inzetten.


Zinderende overwinning voor RVV

Volleybal n Na de wedstrijd in de kleedkamer zocht spelverdeler Ron de Mooij de muziekbox voor de gebruikelijke douchesessie, maar kon hem niet vinden. 

Waar RVV vorige week nog een 2-0 voorsprong weggaf, voerde RVV zelf een “Gepidae-tje” uit, 2-3 winst. 


Al zag de wereld er in de eerste twee sets heel anders uit. VC WIK zette de Katwijkers direct onder druk met hun stevige service. RVV kende grote moeite om deze te verwerken. En als de passing wel voldoende onder controle was, was de afstemming met de aanvallers lastig. Wat niet gek is met Gilbert Vivo als interim-midblock, als vervanger van de zieke Marijn Heemskerk. Niels Barelds vulde vrijgekomen plek van Vivo op de diagonaal in. Kortom, alle ingrediënten voor een stroeve start (25-18; 25-13).


Het begin van de derde set leek niet veel anders in petto te hebben. De ploeg uit Groot Ammers was voornemens de wedstrijd professioneel uit te spelen en sloeg een gat tot 13-7. Coach van den Berg wisselt Justin Buysman voor Jelle Noest en Noest toont gelijk zijn visitekaartje met een puike serviceserie en brengt RVV daarmee weer terug tot 13-11. Een klein sprankje hoop, en RVV kan WIK niet bijhalen totdat Ken Rovers aan service komt. RVV komt langszij (16-16). Een dubbele wissel aan de kant van WIK pakte voor hun erg ongelukkig uit. Daar bovenop een stevige serviceserie van RVV bracht de Katwijkers naar een grote voorsprong en haalden de set binnen (19-25).


Vijf setter 

Een mokerslag voor VC WIK. Waar de kerels uit de polder nog stonden te tollen op de benen, was RVV al met set 4 begonnen en pakten een 8-19 voorsprong. Er werd heel sterk geblokkeerd en verdedigd en bij kansen werd de bal in de aanval gescoord. Ook Justin Buysman had zijn aandeel. Eindelijk had hij zijn service onder controle en dreef de pass-lijn van WIK tot wanhoop. De set was gespeeld (15-25).

En als er dan een vijfde set langskomt, dan moet je het ook afmaken. Dit gebeurde uiteindelijk met 16-17 winst voor RVV.  


Zaterdag 3 december ontvangt RVV de fietsenmakers van Punch, om 15:30u in de Boorsmazaal.