Omwisseloperatie afvalbakken bijna afgelopen

mini n containers. Het omwisselen van de gft en restafval mini-containers is afgelopen. Alleen de pmd mini-containers moeten nog worden afgeleverd. 

Dit zijn voornamelijk adressen in Rijnsburg. Er zijn nog een aantal plekken in de gemeente waar nog oude mini-containers zijn. Deze worden zo spoedig mogelijk opgehaald.

Op social media zijn diverse klachten te lezen over oude bakken die al tijden langs de kant van de weg staan. Eerder al bleek de omwisseloperatie niet vlekkeloos te verlopen. De aanbieder beloofde beterschap. ‘Als we de huidige periode vergelijken met de eerste week is het ook zeker een verbetering. Maar helaas is er hier en daar toch wat mis gegaan. We hebben nauw contact met de aanbieder en sturen elke klacht met spoed door,’ zo schrijft de gemeente in een reactie.

Eigen medewerkers 

Desondanks lijkt de aanbieder het niet te redden. Daarom heeft de gemeente eigen medewerkers ingezet om te helpen. ‘Het is niet wenselijk dat wij als gemeente medewerkers gaan inzetten. Maar we willen dit proces zo goed en snel mogelijk afronden.’ De gemeente heeft daarom extra eigen capaciteit ingezet.

De gemeente verwacht dat eind november de hele operatie is afgerond.