Voor Spek en Bonen

Die gedachte kwam bij mij tijdens de begrotingsvergadering van de gemeente Katwijk. Een groot gedeelte van onze raad, genaamd de oppositie, zat er namelijk voor Jan met de korte achternaam bij. Dat is al een tijdje zo, maar het werd die avond wel heel duidelijk. Zo’n beetje alles wat ze inbrachten tegen de voorstellen van de Burgervader Visser en         zijn manschappen, genaamd de coalitie, werd van tafel geveegd. Tja, dat is democratie, de meerderheid beslist. Die opmerking werd DURF voorman Max van Duijn niet in dank afgenomen. Urenlang vergaderen over de begroting van 2023 eiste zijn tol en de sfeer werd er duidelijk niet beter op. Arme oppositie raadsleden, dat belooft wat voor de komende jaren. Als ik jullie was zou ik wat leuke spelletjes op die van de gemeente gekregen IPad zetten. Iedere 4 jaar krijgt de raad een nieuwe, dus ruimte zat. Lekker duurzaam overigens. Misschien kunnen de oppositie raadsleden aan de slag als Newsroom medewerkers. Kunnen ze zo de loze uurtjes vullen en het spaart de gemeente anderhalve ton uit. Zoveel geld wil de gemeente namelijk stoppen in het opzetten van zo’n Newsroom. De bedoeling is dat nieuws via allerlei kanalen wordt gevolgd zodat de gemeente weet wat haar te doen staat. Sneller weet wat er speelt in de maatschappij. Hopelijk gaan ze bij het signaleren van problemen dan ook werkelijk in actie komen. 


De oppositie heeft overigens onlangs van zich laten horen door een Motie van Treurnis in te dienen tegen het college van Burgemeester en Wethouders. Het college wordt verweten dat de informatievoorziening richting de raad nu niet bepaald goed werd uitgevoerd. B&W waren niet echt blij mee, eerder geschokt. Maar voor de oppositie luchtte het lekker op. 


B&W wil een honderdduizend euro beschikbaar stellen aan de organisatie Vrienden van het Rijnpark voor het binnenhalen van subsidies. Het Rijnpark moet komen op de Kwakelwei langs het Additioneel kanaal. De grond is echter niet van de gemeente maar van een projectontwikkelaar die er graag huizen wil bouwen. Daarachter voor de gemeente gratis een park aanleggen. De Vrienden van het Rijnpark maar ook zo’n beetje de hele gemeenteraad zien dat plan echter niet zitten. Omdat het verwerven van de grond en het aanleggen van het park flink in de papieren gaat lopen heeft de gemeente de organisatie de opdracht gegeven om subsidies voor het park te verwerven. Regionale, Nationale, ja zelfs Internationale subsidies. Nou met een ton startkapitaal moeten die wel te vinden zijn.


Reageren?
Uicatcher@gmail.com