De commissaris van de Koning neemt de petitie in ontvangst. | Foto: SkvD.
De commissaris van de Koning neemt de petitie in ontvangst. | Foto: SkvD. Foto: SkvD

Boodschap aan provincie: ondertunnel N206

petitie n Comité Burgerzorgen N206 heeft vorige week woensdag een petitie overhandigt aan de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Dat gebeurde tijdens een bezoek aan de gemeente Katwijk. 

De groep van bezorgde burgers wil een einde aan de overlast van de N206 en ziet de provinciale weg het liefst ondertunneld.


Drie leden van het Comité Burgerzorgen N206 wachtten de Commissaris op bij Herberg Welgelegen in Valkenburg met een spandoek met daarop de tekst: ‘Tunnel N206 Katwijk ook! Doe ons recht!’


Smit had die middag een bijeenkomst met onder meer het college van burgemeester en wethouders.

Het comité wil dat de provincie de zorgen van de omwonenden van de N206 serieus neemt. Geluidsoverlast en fijnstofoverlast zorgt daar voor een slechtere leefbaarheid. Het comité ziet met lede ogen aan dat de provincie druk bezig is met de RijnlandRoute, de verbinding tussen de A4 en de A44. Die loopt tot aan de N206 kruising Wassenaarseweg. Het comité wil dat het tracé wordt doorgetrokken tot aan Noordwijk.


Onrecht

Petra de Zwart van het comité legt de zorgen uit aan de Commissaris en wijst erop, dat de ‘missie van de Rijnlandroute’ nog niet af is.

‘Het onrecht wat ons wordt aangedaan als we zien, dat er bij de Rijnlandroute overal tunnels liggen, zelfs voor fietspaden, en dat Leiden hier wel heel goed uitkomt en Katwijk wordt overgeslagen, maakt ons bitter.’


Het verzoek aan de provincie is om de N206 te ondertunnelen. ‘Dat biedt meekoppelkansen om daar bovenop een stadspark/evenemententerrein ter hoogte van Katwijk aan den Rijn te realiseren. Ook kan de grond gebruikt worden om woningen te bouwen’, staat in de petitie.

Volgens De Zwart nam de Commissaris van de Koning de tijd voor de overhandiging. ‘Dat was superfijn.’