Delano Asante wordt afgestopt door Vincent Volkert. | Foto: C. Spruijt.
Delano Asante wordt afgestopt door Vincent Volkert. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Punt gewonnen of toch twee verloren?

n Spakenburg-Rijnsburgse Boys 1-1

Voetbal n De ziekenboeg van Rijnsburgse Boys was afgelopen zaterdag redelijk gevuld. Koomen, Zandbergen en Plet waren vanwege ziekte afwezig. 

Dit betekende dat twee nieuwe gezichten (Coen Hogewoning en Johan de Haas) op de bank mochten plaatsnemen. 

Voor Wisman wel een reden om de volledig herstelde Jordy Strooker weer eens een basisplaats te gunnen. Hij en een aantal van zijn medespelers hadden wedstrijdritme opgedaan in de doordeweekse oefenwedstrijd (uitslag 5-0) tegen vv Valken ’68. 

Het was zaterdag op de Westmaat vanwege een snijdend koude wind niet echt goed toeven. Van de wedstrijd werden de 1.500 toeschouwers ook al niet echt warm. De thuisclub ging voortvarend van start, Rijnsburg wachtte af en speelde slordig. De Spakenburgers Vince-Gino Dekker en de lange spits Floris van der Linden zorgden voor veel onrust bij de Rijnsburgse verdediging. Tot de dieptepass in de 23ste minuut op Delano Asante. Hij leek een vrije doortocht te hebben naar Spakenburg doelman Damen, maar werd gevloerd door Vincent Volkert. Deze mocht met rood vertrekken en Rijnsburgse Boys speelde, net zoals een week eerder, weer tegen tien man. Het werd echter geen succes. Zeldenrust zette in de tweede helft zijn club nog wel op voorsprong. Toch nog drie punten voor een matig spelend Rijnsburg? Deze hoop werd in de 93ste minuut in de grond geboord door invaller Robin Eindhoven. Na afloop overheerste de vraag of de boys tevreden mochten zijn met een punt of teleurgesteld met het verlies van twee. De waarheid ligt in het midden. 


De Uien blijven echter goed meedraaien in de top en krijgen a.s. zaterdag Jong FC Volendam op bezoek.


Samenzijn op Wereldlichtjesdag 

Op n Wereldlichtjesdag, 10 december, worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

Team Wereldlichtjesdag Katwijk organiseert dit voor de vierde keer in Katwijk op zaterdag 10 december in de aula van begraafplaats Duinrust, Parklaan 115 in Katwijk. Vanaf 18.30 uur is de aula open en om 19.00 uur starten wij met het ontsteken van de kaarsen en noemen we de namen van de kinderen. 

Dit jaar willen we de broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes vragen ons te helpen bij de afsluiting in de aula. Na dit samenzijn in de kerk gaan we met elkaar naar het kindermonument op de begraafplaats waar we deze golf van licht willen voortzetten.

Een ieder is welkom om stil te staan bij het kind dat wordt gemist. Of het nu om een pasgeboren baby of volwassen kind gaat. Of u nu vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante, leerkracht of gewoon een lieve vriend bent. En of u het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist.

Aanmelden en verdere informatie www.wereldlichtjesdagkatwijk.nl/aanmelden

Zaterdag 10 december staat in het teken van Wereldlichtjesdag. | Foto: pr.