Opbrengst collecte

Bedankt n Ook dit jaar is er weer gecollecteerd in Valkenburg voor het Diabetes Fonds. Via deze weg wil de organisatie van de collecte alle trouwe collectanten bedanken voor hun inzet. Door hun tomeloze inzet is er een prachtig bedrag van €2836,07 opgehaald.


Koffiepunten voor Voedselbank

Inzamelen n Op heel wat plekken worden vanaf deze week de inzamelingsdozen voor DE koffiepunten geplaatst. Voedselbanken Nederland organiseert samen met Douwe Egberts en de Lionsclubs een inzamelingsactie waarbij mensen hun koffie- en theepunten kunnen inzamelen. De opbrengst gaat naar de plaatselijke Voedselbank. In Valkenburg kan men terecht bij: bakkerij Den Dulk, de Hervormde gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt. In Rijnsburg bij de PKN Rijnsburg (Grote Kerk, Immanuelkerk, De Voorhof) en bij een winkel van de Alexanderhoeve in de Hoftuin. Meer info: www.voedselbankkatwijk.nl/koffiepunten


Vaccinatie locatie in 't Kwadrant

herhaalprik n De vaste corona-priklocaties van GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zijn vanaf 22 november geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Tegelijkertijd opent GGD Hollands Midden in de komende weken steeds meer tijdelijke pop-up vaccinatielocaties in diverse gemeenten in de regio Hollands Midden.

In Katwijk opent in ’t Kwadrant op vrijdag 25 november, 2, 9 en 16 december van 8.00 tot 13.00 uur een pop-up locatie. Hier kan je zonder afspraak binnenlopen voor een herhaalprik. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de prik locatie. Op ggdhm.nl/coronavaccinatie vind je meer informatie over de basisserie en herhaalprik.


Debatten in gemeenteraad

politiek n De gemeenteraad voert op donderdag 1 december vijf debatten die voor een deel gelijktijdig plaatsvinden in het gemeentehuis.

Om 19.45 uur start een debat over de Najaarsbestuursrapportage. Dat overzicht over het gemeentelijke beleid laat zien, dat er naar verwachting dit jaar een bedrag van €3.170.000 over blijft. 

Ook om 19.45 uur start het debat ‘Verhoging krediet vervangen toplaag atletiekbaan'. Het college vraagt een extra krediet van €248.000 vanwege de prijsstijgingen en de verzakkingen.

Om 20.30 uur gaan drie debatten van start, waaronder besteding van de ‘Tweede specifieke uitkering energiearmoede'. Het college stelt voor om €438.924 beschikbaar te stellen voor energiemaatregelen.