Einde avond opening milieustraat

Vandaag n donderdag 29 september is de laatste dag van het jaar dat de milieustraat 's avonds open is. Inwoners kregen vanaf april ook de kans om hun afval tot 20.00 uur te scheiden. Veel inwoners gaven aan blij te zijn dat ze door de avond openstelling niet meer op zaterdag in de rij hoefden te staan.


PCOB van start

Nieuw n seizoen. Vorige week woensdagmiddag was de eerste contactmiddag van de PCOB. Veel leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Na de pauze was er een optreden van theatergroep ‘Vrij’ uit Maassluis. Er passeerden veel komische scenes over een echtpaar die bijna 40 jaar getrouwd is. De volgende bijeenkomst is woensdagmiddag 22 oktober. Dan komt iemand vertellen over de MAF, een redding vliegdienst.


Toekomst jongeren

informatief n Op pagina 9 in deze editie van De Rijnsburger is de column opgenomen van Nienke Korebrits. Deze 16 jarige Rijnsburgse is leerling van het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat in Leiden. Voor het vak Maatschappijwetenschappen heeft zij de opdracht gekregen om een column te schrijven. Bij publicatie van de column behaalt zij een extra punt. De column gaat over het instellen van een extra vak op de middelbare school om jongeren beter voor te bereiden op de toekomst.


Gezocht

Zonnebloem n Rijnsburg is op zoek naar vrijwilligers. Iedere eerste woensdagmiddag van de maand worden er, samen met het Welzijnskwartier, gezellige middagen georganiseerd in de Burgt. Er is behoefte aan: bestuurslid Bezoekwerk. M/V, bestuurslid Activiteiten M/V, Secretaris M/V en een Voorzitter M/V. Aanmelden kan bij voorzitter van De Zonnebloem mevr. Wil van Egmond, tel. 0654984347.


Grip op de Knip

Dit n is een stichting die inwoners van de gemeente Katwijk hulp biedt bij financiële problemen of schulden. www.gripopdeknipkatwijk.nl of 06-22062590.