Verandering van sporthal Middelmors pleziert buurman niet

Bezwaren n De Sporthal Middelmors, op het perceel nabij Noordwijkerweg 53A in Rijnsburg, wil zich voortstoten in de vaart der volkeren en veranderen in fitnesscentrum. Maar de buurman trapte resoluut op de rem en tekende bezwaar aan. Vooral privacy, parkeren en het verkeer zijn de bezwaren. Maar ook de sporthal diende een bezwaar in. En dat is wel een beetje uitzonderlijk.

Door Nico Kuyt

De gemeente verleende een vergunning voor het bouwen van een verdiepingsvloer, het verhogen van het dak, het veranderen van de sporthal in een fitnessruimte en het aanbrengen van reclame op de hal. Het vormt zich zo om tot een soort sportschool met 4 zalen. Op de etage komt een kantoor met wellicht een crèche en kapsalon, maar dat werd niet helemaal duidelijk tijdens de onlangs gehouden ambtelijke hoorzitting van het bezwaar. 


Privacy

Maar die gaan dan wel uitkijken op de tuin en huis van de buurman en die vindt dat wat onprettig. Ook krijgt hij te maken met een verlies van zonlicht. Zijn raadsheer voerde aan dat de procedure om te komen tot de vergunning niet juist is gevoerd en fitness volgens de uitspraken van de Raad van State niet past binnen het bestemmingsplan. Ook aan de parkeernorm wordt niet voldaan. Er hadden meer onderzoeken moeten plaatsvinden, zoals een zonlichtstudie, en een veel strengere afweging.


CROW-norm

De advocaat van de sporthal was het daarmee helemaal oneens. Er is met de gemeente gekeken met de nieuwste tools naar het parkeren. Daaruit kwam naar voren dat er alleen een probleem kon zijn met het parkeren op de zaterdagmiddag als het eerste team van Rijnsburgse Boys een wedstrijd heeft eens in de 2 weken. Gekozen is om op zaterdagen vanaf 14.00 uur de hal te sluiten. Daarmee voldoet het aan de zogeheten CROW-norm die de gemeente hanteert. Op zondag is er geen probleem want dan is er geen voetbal. En de hal verhuurt het nog op zaterdagmiddag aan de korfbal Madjoe, maar dat gaat dan ook niet, zodat ook die auto's er niet meer zijn.


Omissie

Echter, helaas maakte over die zaterdagmiddag de gemeente een foutje en vermelde in de vergunning dat de hal de hele zaterdag gesloten moet zijn. Dit kon niet meer worden aangepast, dus moest ook de sporthal een bezwaar indienen. De ambtenaren stellen nu een advies op en het college van b&w nemen daarop een besluit over de 2 bezwaren. Daarmee kan de omissie worden gerepareerd. Dan wordt ook duidelijk hoe het college denkt over het protest van de buurman.