Steun een club

Heeft u deze week ook zo genoten van Prinsjesdag? Ik bedoel dan niet de zorgelijke boodschap die de koning namens het kabinet aan het volk voorlas, maar de tv beelden van de royals en politici, de verschillende combinaties die vooral de aanwezige dames droegen. Het voelde voor mij net als op een terras zitten en dan de mensen bekijken die voorbij gaan. De stijlvolle robe van prinses Amalia, de creatieve accessoires die Caroline van der Plas droeg en zo een statement maakte.

We wisten het natuurlijk al wel, maar er komen zware tijden aan.


Gelukkig zijn er tal van burgerinitiatieven die clubs, verenigingen, of andere instellingen helpen om het nieuwe seizoen door te komen. Zo start deze week voor de 50e keer de landelijke Grote Clubactie. Door het kopen van loten helpt en steunt u verenigingen om een bepaald doel te realiseren. Op de verschillende social media kanalen roepen verenigingen op om hen te steunen. Zoals de lokale Korfbal Vereniging Madjoe. Hun jeugdleden gaan hun best doen om zoveel mogelijk loten te verkopen. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, zal gebruikt worden voor het maken van een overkapping bij het clubgebouw. Dat zou toch een leuk cadeautje zijn om zo het 60-jarig jubileumjaar van Madjoe af te kunnen sluiten.

Een andere jaarlijkse actie voor clubs-verenigingen die onlangs van start is gegaan is die van een landelijke bank, die zich in het verleden coöperatief voor de boeren en agrarische sector heeft ingezet….Nu proberen zij clubs te supporten om hen toekomstbestendiger te maken. Want deze bank vindt verenigingen onmisbaar, en helpen hen dan ook graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Heel nobel dat zij een deel van hun resultaat, lees financiën, teruggeven aan de verenigingen. Daar hoeven de clubs niet veel voor te doen. Alleen maar hun club via Facebook te promoten, en aan hun volgers te vragen om op hen via een speciale app te stemmen.

Deze week zijn ook een zestal lokale initiatieven blij gemaakt met een gulle gift van Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg. Al een kwart eeuw zijn zij actief tijdens de Flower Paradeshow. Voor de officiële opening van het corso verzorgen de Lions het podium, het led-scherm, de bloemenverkoop en de loterij. Met hun team en partners zorgen zij vervolgens voor een gezellige middag en avond, waar altijd veel publiek op af komt. Je met elkaar inzetten voor een ander geeft energie, voldoening en is goed voor de teamspirit.

Zo aan het begin van een nieuw ‘sport-verenigingsseizoen' wens ik alle clubs, verenigingen, instellingen met al die vrijwilligers, hoe klein of groot ook, veel plezier en voldoening toe.


Houdoe.