Bijeenkomst Leerhuis Valkenburg

uitnodiging n Het Leerhuis Valkenburg is een activiteit vanuit de kerk ‘De Goede Herder’ in Valkenburg, en is bedoeld voor iedereen. Het gaat om avondbijeenkomsten, waarvoor een deskundige spreker wordt uitgenodigd over een actueel thema in de relatie tussen de kerk, de samenleving, of de wetenschap. 

Als gevolg van de coronabeperkingen is er sinds januari 2020 geen bijeenkomst meer geweest, terwijl juist in deze tijd sprake is van nieuwe spanningen en dreigingen wereldwijd. Een centraal punt van zorg is het bewaren van de leefbaarheid van de aarde en van de samenleving, met duurzaamheid als kernbegrip. Deze zorg raakt iedereen, en jongeren in het bijzonder.

Het Leerhuis krijgt nu een nieuwe start op donderdag 29 september. De spreker is prof. Bert Jan Lietaert Peerbolte, hoogleraar Nieuwe Testament aan de VU. Hij laat zien dat de Bijbel verrassend actueel is als het over duurzaamheid gaat. In zijn eigen woorden: ‘De instructies van de Tora staan vol van richtlijnen met het oog op een duurzame samenleving en een duurzame omgang met de schepping. Het Nieuwe Testament scherpt dit nog aan, met vooral aandacht voor sociale duurzaamheid. Deze avond staan we stil bij de Bijbel als bron van inspiratie voor een verantwoord leven.’


De bijeenkomst is vrij toegankelijk, en vindt plaats in het Trefpunt, achter het kerkgebouw De Goede Herder, Hoofdstraat 35 in Valkenburg. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar.


Repaircafé weer van start

weer n actief. Het Repaircafé is zatgerdag 24 september 2022 weer open. Van 10.00-12.30 uur ben je welkom in het gebouw van de dagbesteding Gemiva, Tulpenstraat 16-18.

Eind augustus wisten diverse mensen het Repaircafé alweer te vinden. Het Repaircafé bestaat al op veel plekken in Nederland. Het doel is te kijken of spullen eerst nog gerepareerd kunnen worden in plaats van ze weg te gooien. Daarbij kun je denken aan je stofzuiger, koffiezetapparaat, stoel en dergelijke.

Voor de reparatie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het Repaircafé is niet bedoeld als gratis reparatie-mogelijkheid. De fietsenmaker en de kledinghersteller moeten ook hun brood verdienen. Het idee is dat je er tijdens de reparatie bij blijft en er zelf ook wat van leert.

Het Repaircafé is altijd op zoek naar gereedschap en tevens naar vrijwilligers die op basis van hun technische achtergrond, op oproepbasis willen repareren. Voor meer informatie mail naar Repaircaferijnsburg@gmail.com of bel met Wilco Korts 06-30787182.


De volgende Repair-café data zijn: 29 oktober en 26 november 2022, elke laatste zaterdag van de maand. 


Stilleven viering in Laurentiuskerk

Kerk n In de Laurentius- of Grote Kerk is zondag 25 september om 17.00 uur weer een Stilleven viering.

Deze viering, die gekenmerkt wordt door veel ruimte voor muziek, stilte en gebed, heeft als thema: Ik ben de Ware Wijnstok. Voorganger is ds. A. Vroomans, muzikale medewerking wordt verleend door zangers van Tehilla, hobo: Jan de Laat en op piano: Anja van der Ploeg.

Tijdens de dienst is er gelegenheid om een kaars voor iemand aan te steken. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om dit te doen, maar wel graag een kaars voor iemand aan willen laten steken? Neem dan contact op met Maaike Kort 06-42994843 of maaikekort@hotmail.nl.

Dit onder vermelding van de tekst die we bij het ontsteken van het licht uit mogen spreken namens u. Een briefje in de bus van Moleneind 25 mag ook. Wij zullen dan zorgen dat ook uw kaars zal branden in de dienst.


Winnaars Lezersactie naar Francis 

Optreden n De Rijnsburger mocht afgelopen week vijf gratis kaarten weggeven voor het optreden van Francis van Broekhuizen en Daan de Mooij van Lollypop Entertainment op woensdag 28 september in de Voorhof.

De prijswinnaars zijn: M. Maenhout, P. Verheij, A. Heemskerk, B. van der Wiel en H. van Duyvenbode. Zij hebben inmiddels bericht gehad.

Francis Broekhuizen treedt samen met Daan de Mooij op tijdens speciaal programma in de Voorhof. Daar brengt ze een programma van mooie muziek, melodieën, sketches en leuke voorvallen. 


De zaal gaat open 14.00 uur en aanvang 14.30 uur. Er zijn nog enkele kaarten voor deze middag à € 10,- verkrijgbaar bij Rudolf Mode in de Hoftuin.


Ruim 9000 euro voor KWF 

Dank n Mooi resultaat in eerste volledig digitale collecte.  

Tijdens de KWF-collecteweek in Rijnsburg is door vrijwilligers maar liefst 9497,50 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker. Extra bijzonder: alle donaties aan de deur zijn via een QR-code op het collectebord gegeven. Daarnaast werd er dit jaar ook via WhatsApp gecollecteerd.  

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Onderzoek en zorg blijven hard nodig. “Dat motiveert onze vrijwilligers elk jaar weer om langs de deuren te gaan, en we zijn iedereen in Rijnsburg heel dankbaar voor hun gift”.  


Collectant gemist

Wilt u volgend jaar mee collecteren voor KWF? U kunt zich aanmelden via t.westra@planet.nl. De collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte of uw bijdrage storten op rekening NL23 RABO 0333 7779 99 o.v.v. collecte.