Door Hallelujah wordt elk jaar de Matthäus Passion uitgevoerd. | Foto: pr.
Door Hallelujah wordt elk jaar de Matthäus Passion uitgevoerd. | Foto: pr. Foto: pr

Oratoriumkoor Hallelujah maakt het verschil

zang n De hoeveelheid en diversiteit aan dames-, mannen-, gemengd- en kinderkoren in Katwijk is enorm. Dat geeft aan dat zingen voor heel veel mensen een aangename hobby is. 

Iemand die van zingen houdt, heeft dus nogal wat keus.


Bij het oratoriumkoor Hallelujah proberen ze het verschil te maken. Waarom komen de leden elke dinsdagavond weer met veel enthousiasme naar de repetities in Het Anker? Allereerst door de zeer vriendelijke en open sfeer op het koor. De meeste nieuwe leden voelen zich snel op hun gemak en hebben niet het idee een plaats te moeten veroveren. 

Ten tweede repeteert en voert het koor schitterende muziek uit. Daarbij is het natuurlijk een absolute pre dat ze de Matthäus Passion elk jaar kunnen uitvoeren. Maar last but not least het zingen zelf. Je hebt zingen en zingen. Je kunt zingen zonder enige pretenties maar je kunt ook zingen en er muziek van proberen te maken. En zo heeft het koor, onder leiding van haar kundige dirigent Marcel den Dulk een eigen geluid weten te creëren wat mensen aanspreekt. Enerzijds om ook te komen zingen, anderzijds om naar de concerten te komen. 

Dit, en nog veel meer maakt het zingen bij COK Hallelujah zo leuk. En in het woud van al die koren probeert men hiermee bij Hallelujah het verschil te maken. Het instuderen is met de online hulpmiddelen kinderlijk eenvoudig.

Kijk eens naar het filmpje op hun website www.cokhallelujah.nl waarin bovenstaande in dertig seconden op ludieke wijze wordt weergegeven. 


Je bent welkom om eens langs te komen op een van de dinsdagavonden, vanaf 20.00 uur in Het Anker aan de Voorstraat te Katwijk. Het bestuur, de leden en natuurlijk onze nieuwe voorzitter Ada van der Bent heten je graag welkom. Vlak voor de zomerstop heeft zij de voorzittershamer overgenomen van Ellen van der Laan.


Open dag: kom meespelen bij de Flora Band

uitnodiging n De deuren van clubgebouw ‘de Kazerne’ aan de Waardlaan 1a in Rijnsburg staan zaterdag 1 oktober wagenwijd open voor iedereen die meer wil weten of leren over de Flora Band. Vind je het leuk om (weer) een keer mee te spelen? Kom dan vooral langs.

De Flora Band orkesten is voor al haar groepen altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe leden om samen met elkaar van muziek hun hobby te maken.


Jong geleerd

Tussen 11.00-13.00 uur is er een speciaal programma samengesteld om jongens en meisjes uit Rijnsburg & omstreken te laten zien hoe stoer en leuk het leven van een muzikant kan zijn. Om 11.15 uur en 12.15 uur organiseren wij 2 workshops. En iedereen mag meedoen! Kom meespelen op de kleurrijke trombones van Mr. Pbone. Of sla een ritme mee onder leiding van onze topdocent Robert van den Bosch. Tussendoor zal de Jong Flora Band een optreden verzorgen. En hoe leuk is het om ook even tussen het korps te staan en mee te lopen. Er is voor elk wat wils. Ook voor de ouders, want enthousiaste vrijwilligers kunnen wij altijd goed gebruiken.


Play-inn Flora Band

Speel je een blaas- of slagwerkinstrument? Kom dan tussen 13.30-15.30 uur meespelen tussen de leden van alle Flora Band groepen. We studeren deze middag enkele muziekstukken in die we einde middag gezamenlijk ten gehore gaan brengen. 

Graag vullen we de vaste bezetting van muzikanten aan met diverse muzikanten uit het dorp en de regio. Dit kunnen oud-leden zijn maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te doen. Je deelname is gratis en aanmelden kan tot en met woensdag 28 september a.s. via onze website www.floraband.nl of door te mailen naar info@floraband.nl. 

Wil je liever even langskomen om te kijken en luisteren? Ook dan ben je van harte welkom.


Inloophuis Soelaas

aandacht n Steeds beter gaat het met Soelaas, het inloophuis in de Voorhof dat iedere woensdag en donderdagochtend van 10 tot 12 geopend is. 

'Een lekker bakkie, aardige vrijwilligers die inschenken en ook graag een praatje maken', zo laat ds. Piet Rozeboom weten. 'Ik trof er een groepje ouderen, sommigen gezellig aan de praat, anderen die vroegen of ik kon klaverjassen. Dus sinds lang geleden deed ik dapper mee en snapte het ook nog. Maar even later kwamen er ook jonge moeders met hun kleine kindjes. Leuk even bijpraten met elkaar.' Het is een bijzonder geslaagd initiatief sinds begin van deze zomer, waar het gezellig druk is. 'Ik had er ook nog een bijzonder gesprek met iemand. Want die ruimte is er: of je nu gewoon gezelligheid zoekt of een luisterend oor, het is er allemaal.' Binnenkort komt er uitbreiding naar de avond, voor twintigers tot en met vijftigers. Een goede film, of gewoon gezellig met je vrienden een avondje bomen of leuteren. Verbazingwekkend: Soelaas! Een initiatief van de Protestantse Gemeente met vrijwilligers en bezoekers van binnen en buiten de kerk. Voor iedereen dus.
| Foto: pr. 

Afbeelding