Vrijwillige palliatieve thuiszorg nu online

informatie n Al vele jaren ondersteunt de stichting Vrijwillige Palliatieve Thuiszorg Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk a/d Rijn (VPTZ) mensen die de laatste fase van hun leven thuis willen zijn.

Het is een veel voorkomend dat mensen die terminaal zijn, thuis willen zijn om te sterven. In de vertrouwde omgeving met de meest dierbare mensen om zich heen.

Omdat dit voor alle betrokkenen zwaar kan zijn, is de stichting VPTZ in het leven geroepen.

De VPTZ bestaat uit vrijwilligers, die het belangrijk vinden dat ieder die het wil, in alle rust thuis de allerlaatste levensfase kan doormaken. Door simpelweg beschikbaar te zijn als vrijwilliger om aan het bed te zitten, een gesprek te voeren, of een luisterend oor te zijn voor iemand die terminaal is. Alle vrijwilligers van de VPTZ hebben minimaal een basiscursus gevolgd en worden professioneel begeleid.

Omdat nog niet iedereen weet dat deze stichting bestaat, heeft de stichting zelf een webshop gebouwd om beter te vinden te zijn. De webshop is onlangs officieel gelanceerd.

Voorzitter Jeroen Judels geeft aan dat al het mooie werk dat de vrijwilligers doen voor iedere inwoner van Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk a.d. Rijn beschikbaar is.

'De echte helden van de stichting zijn onze vrijwilligers die zich kosteloos inzetten en de coördinatoren. Gerrie Heemskerk en Jolanda van den Oever hebben altijd een telefoon op zak om snel en adequaat te reageren zodra er een hulpvraag komt.'

Mocht u informatie willen, kunt u dus vanaf nu terecht op de website: www.vptzrijnsburg.com