Senioren genoten van een gezellige middag in het Dorpshuis. | Foto: PvK.
Senioren genoten van een gezellige middag in het Dorpshuis. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg verrast senioren

Aandacht n ‘Lokale aandacht voor goede doelen’, zo lichtte Wiggert ten Haken, lid van de Lionsclub toe waarom Valkenburgse senioren verwend werden met een barbecue.

Door Piet van Kampen

Weliswaar werd deze in Het Dorpshuis gehouden omdat het weer afgelopen zaterdag onbetrouwbaar was en er een behoorlijk windje stond.


Enthousiasme

Hoewel de festiviteiten van de oudste Paardenmarkt voorbij waren, werden de senioren nog een keer verrast. Ten Haken vertelt verder dat het ooit door zijn vader werd georganiseerd en dat de club in 2019 de traditie weer heeft opgepakt. 

‘Het enthousiasme was zo groot dat we besloten om het elk jaar weer te doen maar de laatste twee jaar ging het uiteraard niet door'. Terwijl ten Haken zijn woordje doet wordt hij aangeklampt door een van de deelnemers die graag kwijt wil dat hij het een goede zaak vindt en het zo gezellig is. Ten Haken glundert terwijl de overige leden druk bezig zijn om het vlees te bereiden en het uit te serveren. ‘Kijk de mensen genieten en zijn vooral ook dankbaar dat het door is gegaan. 

‘We moesten het besluit zaterdagmorgen nemen om het binnen te doen en de mensen in te lichten. We zijn blij dat we bij Ton van der Niet in Het Dorpshuis terecht konden.'