Rbb-TEC 0-1 kansen genoeg maar Rbb maakt kansen niet af. | Foto: H. Heemskerk.
Rbb-TEC 0-1 kansen genoeg maar Rbb maakt kansen niet af. | Foto: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

n Rijnsburgse Boys- TEC

Corners en kansen, geen doelpunten

Voetbal n De voorbeschouwingen spraken van het feit dat Rijnsburgse Boys nog nooit van TEC had verloren. De teleurstelling was zaterdag groot toen er aan het einde van de wedstrijd 0-1 op het scorebord stond. Als er 7-3 had gestaan, dan had niemand dat raar gevonden.

De eerste helft alleen al telde tien corners aan Rijnsburgse kant. Het aantal kansen was bijkans niet te tellen. Rijnsburgse Boys viel aan, maar faalde telkens in de afwerking. Henk Wisman na afloop voor RBB tv: ‘We hebben veel energie gestoken in deze wedstrijd. Vroeg druk gezet, veel kansen gecreëerd, maar het juiste vernuft in de eindfase heeft ontbroken.’


Trainer Wisman: Het ontbrak Rbb aan de juiste afwerking

De oefenmeester sloeg de spijker op zijn kop. Tot het strafschopgebied zag het er aan Rijnsburgse kant best goed uit. Het ontbrak aan de juiste afwerking. TEC doelman Swaneveld keepte een prima wedstrijd, maar had hij ook het geluk aan zijn zijde als de bal de paal of de lat raakte. De talrijke schoten en kopballen van Gielisse, Ros, Van der Moot, De Bruin, Asante en Zeldenrust, teveel om allemaal op te noemen, troffen geen doel.

Ook de invallers Jongeneelen, Spruijt (hij speelde zijn 100ste wedstrijd voor de geel-zwarten), Magan en Van Dongen konden het verschil niet maken. Natuurlijk TEC was af en toe ook gevaarlijk, maar kon geen vuist maken. Tot twintig minuten voor tijd de onvermijdelijke en goed uitgevoerde counter. Van Essen bezorgde zijn ploeg de eerste overwinning van dit seizoen.


Om niet onderin het rechterrijtje te verdagen zal Rijnsburgse Boys weer eens moeten winnen. Zaterdag uit tegen Excelsior Maassluis, aanvang 14.30 uur.


Camping Koningshof bij de Verhalenvangers

Uitnodiging n De Verhalenvangers gaan donderdag 29 september verder met hun videovoorstellingen in de Voorhof. Bekende Rijnsburgers, hun bedrijven en hun geschiedenis vormen het onderwerp. 

De inloop is vanaf half tien en de voorstelling begint om tien uur. De toegangsprijs is € 3,50. Dat is inclusief twee kopjes koffie of thee en natuurlijk veel gezelligheid. De Verhalenvangers hopen ook deze keer weer velen te ontmoeten. 


Kampeerboerderij

We schrijven begin jaren zestig van de vorige eeuw. Jan Kromhout, dan 51 jaar en boer aan de Elsgeesterweg heeft van de dokter te horen gekregen, dat hij het wat rustiger aan moet gaan doen. Hoe verder te gaan? Zijn zoons hebben er geen trek in om de boerderij voort te zetten. Zelf denkt hij erover om in de bloemen te gaan en kassen op zijn terrein te bouwen. Zijn dochters hebben een ander idee: “Begin een camping”. De gemeente Rijnsburg zegde alle medewerking toe. Het begin was een kampeerboerderij. De stal werd verbouwd tot slaapzaal, toiletten, wasgelegenheid en douche. De loopstal werd tot kantine omgetoverd en de hooitas werd verbouwd tot keuken en kampwinkel. Op het terrein kon worden gekampeerd en in 1964 kon camping “Koningshof” worden geopend. Het was een mooie zomer, de campings in Katwijk zaten vol en er kwamen dus veel doorverwijzingen. Dat eerste jaar konden 4400 overnachtingen worden geboekt. De zaken liepen goed, in een interview uit 1969 is te lezen dat er maar liefst zestigduizend overnachtingen waren. 

Wie wat langer in Rijnsburg woont heeft kunnen zien hoe de camping zich verder heeft ontwikkeld tot een modern recreatiepark met alle voorzieningen die daarbij horen. In de video vertelt Flip Kromhout hoe de camping tot stand kwam en uit kon groeien tot het bloeiende bedrijf dat het nog steeds is. Jan Kromhout heeft na de oprichting nog 25 jaar kunnen genieten van zijn creatie. Hij overleed in 1989 op 76-jarige leeftijd.

Groeten uit Rijnsburg vanaf Camping Koningshof. | Foto: pr.