| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr

Beste in de klas

Al wat jaren geleden zong Katie Melua dat zij echt de beste zou zijn in de klas van een bijzondere school: ‘the idiotschool’. Zoals bij wel meer hits gaat het lied over dom zijn in de liefde.


Maar ik vind die term sowieso een uitvinding: dat ik vooraan zit in de klunzenschool. Want echt, ik snap soms echt iets niet wat in de ogen van een ander klip en klaar is. Zo zit ik in een keurige vergadering en dan ineens vlieg ik uit de bocht omdat ik mijn geduld verlies en het even niet zo netjes zeg. Dan kijk ik mijzelf in de spiegel diep in de ogen en zeg dat ik weer goed geslaagd ben in een missie die ik niet uitgedacht heb.


Op Facebook zetten de meeste mensen trouwens niet hun zwakke kant in een profielfoto. Sowieso worden daar veel dingen gezet die absoluut gaaf en goed zijn. Gelukkig kun je foto’s goed bewerken op je telefoon zodat je er echt perfect uit ziet. Maar of je je ook echt altijd zo voelt? 

Deze week zag ik trouwens een filmpje dat uit de toon valt. Twee trucks van misschien wel de gaafste werkgroep van Rijnsburg – de Ruyter natuurlijk – waren in Roemenië terecht gekomen. Met ene dominee Attila waren de chauffeurs naar een achteraf zigeunerdorpje gegaan. Echt schitterend die huizen: volautomatische jaarrond airco met grote kieren in de fragiele muren en een hoogrendementsketel uit de vorige eeuw: een uiterst simpele combi van koken en stoken ineen midden in de ene kamer die het huis groot is. En daar lopen dan de kindertjes en hun moeder met laat ik zeggen originele kleding. 

Denk nou niet dat die situatie zo blijft, want als de mensen van de Ruyter zoiets idioots zien dan doen ze er echt iets aan.


Een dichter die ooit een ernstige misstap begaan had, noemde Jezus in één van zijn gedichten ‘koopman in oud roest’. Dat spreekt mij bijzonder aan. Jezus had geen leerlingen van de theologische academie, maar zo van de straat. Waar het voorbereidingscomité in keurig pak gereed staat om Hem bij een bezoek aan hun voorname stad te ontvangen in een zorgvuldig voorbereid programma, gebruikt Hij zijn middag broodje bij de plaatselijke sufferd die van iedereen de boom in kon. 

Ik weet niet van wie u of jij er één bent, maar dat maakt mij niet uit. Ik hoor graag bij de school van mensen die het niet zo goed snappen in deze wereld, maar ondertussen wel de afslag liefde nemen!


Vriendelijke groet, ds. Piet


Reageren? 
Bel gerust, 06 13947610


Boeketdienst

Kerk n Tijdens deze kerkdienst wordt zondagmiddag 25 september gesproken over ‘Zachtmoedigheid’.

Spreker is ds. Joren IJzerman. De muziek wordt verzorgd door Marc van Starkenburg & band en de dienstleider is Karin Nijgh. Vanaf 16.30 uur staan de koffie en fris klaar. 

Aanvang dienst 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom in de Immanuëlkerk.


Presentatie boek Willem van Zuilen

Biografie n Wie kent ‘m niet, Willem van Zuilen? Ruim 35 jaar dé stem van Omroep West op zaterdag en zondag, dé enthousiaste volger van het voetbal in de Duin- en Bollenstreek. 

De man van prachtige oneliners als O la la laaaa, Ze worden impel-stimpel-stapelgek en Zet alle fietsen maar buiten! Willem is gestopt met verslaggeven en blikt nu terug. In een heerlijk lezende en door Martin van Zaanen opgetekende biografie, bomvol namen en herinneringen die het hart van menig voetballer sneller doen slaan.


Het boek (20 euro) wordt gepresenteerd op woensdag 28 september in de ReadShop in Willems woonplaats Rijnsburg, Anjelierenstraat 3-5 in winkelcentrum De Hoftuin. Om 19.00 uur is het officiële persmoment. Aansluitend om 19.30 uur extra koopavond. Iedereen welkom. Niet aanwezig? Bestel dan bij de uitgeverij via www.nscboeken.nl.


Wie en wat komen er in Willems boek zoal voorbij? Voetbalclubs uit de regio. Maar ook trainers-voetballers zoals: Arie Lagendijk, Melbi Raboen, Ruud Bröring, Edwin van der Sar, Hans Zwaan, Jeffrey Talan, Joost Timmer, Mark Moen, Raily Ignacio, Dirk Kuijt, Robert Susan, Fons Groenendijk, Niek Oosterlee, Mart Hoogkamer, Boney M, Gert Aandewiel, Frits Spits… en ga zo nog maar even door. Zijn stem zit voor altijd in het hart van de mensen die hij aansprak, week in, week uit. Of zoals Willem het zelf dankbaar formuleert: 'Als je zoiets voor de mensen kunt betekenen, dat is toch goud?'