Bijzonder om met elkaar te fietsen voor Hands & Feet. | Foto: pr.
Bijzonder om met elkaar te fietsen voor Hands & Feet. | Foto: pr. Foto: pr

FietsSponsorTocht 2022

n Wind, regen en een mooie opbrengst: € 21.500,-

Actie n De editie van de FietsSponsorTocht 2022, van Stichting Hands & Feet, beloofde een natte en winderige editie te worden. De 100km zou dus ook fysiek een uitdaging worden. Met een groep van 14 deelnemers stonden we zaterdag 17 september in alle vroegte klaar, bepakt met regenkleding en positieve moed om er een mooie dag van te maken. In de wetenschap dat we sowieso over de €21.500,- opbrengst zouden gaan, een dubbele motivatie om de uitdaging aan te gaan.

Om 8 uur verzamelden we, zoals gebruikelijk, op het Burgemeester Koomansplein in Rijnsburg. 14 deelnemers: 13 mannen en 1 vrouw; 4 elektrische fietsen, 10 gewone fietsen. Iedereen met een eigen motivatie, maar allemaal voor hetzelfde doel, nl. Fineke Janssen in Bolivia helpen haar mooie werk onder verslaafde jongeren te ondersteunen.

Na een korte uiteenzetting van de route en het vouwen van de handen, stapten we op de fiets om via de Valkenburgerweg richting de Rhijnhofweg richting Voorschoten te fietsen. Na Voorschoten belandden we al snel in de polder, om via dijkjes, weilanden, spruitenvelden, ophaalbruggetjes en slalommend tussen de koeien door, de eerste halte bij Benthuizen te bereiken. Na een korte stop, een broodje en een kledingwissel, zetten we koers richting de prachtige slingerweggetjes langs de Rotte richting de Rottemeren. Tijd voor een bakkie en een appelgebakje, met prachtig zicht op de regenboog, teken van hoop, teken van Gods verbond met de mens.


Route

Het vervolg van de route ging langs de Rotte, richting Rotterdam, Nieuwerkerk aan den IJssel, om vervolgens door Gouda naar de Reeuwijkse Plassen. Tweemaal werd er gestopt voor een kledingwissel, de plotsklapse regenbuien zorgden dat we ons wapenden tegen het neerkomende water, her en der ook gecombineerd met schuilen onder bomen en overhellend groen. De Reeuwijkse Plassen waren het decor voor een heerlijke lunch. 63km in de benen, dus tijd om energie op te doen voor de resterende 40 tegenwind.


Over de noordkant van Gouda merkten we de eerste tegenwind op, om via Waddinxveen en Moerkapelle, een stukje langs de A12, richting Zoetermeer te koersen. Nog één stop bij SnowWorld voor een colaatje. 83km inmiddels! Nog 25km te gaan, richting Stompwijk volle bak tegenwind door de polder richting de Vogelplas, langs de Vlietlanden, terug richting Leiden, Oegstgeest richting Camping Koningshof. Rond half zes kwamen we moe maar voldaan en net voor de (volgende) bui aan in het Polderhuis, waar we gastvrij werden ontvangen voor een welverdiende bord pasta. Zo konden we onder het genot van een drankje nog even gezellig de dag doornemen en bijkomen van de 107km die we op dat moment in de benen hadden.


Als kers op de taart was er nog een mooie boodschap van Fineke uit Bolivia. In een video toonde ze ons de projecten en bedankte ze ons en u als giftgevers voor alle inzet en support. Samen hebben we de handen ineen geslagen een prachtig bedrag van € 21.500,- opgehaald voor de jongeren in nood, die door Fineke en haar team liefdevol worden opgevangen.


Als stichting willen we in eerste instantie de fietsers danken, voor het werven van fondsen en samen een dag optrekken om de uitdaging van fietstocht van 100km aan te gaan. Peter Mens verdient een speciale vermelding voor het uitzetten van de route, kiezen van de stops, de flexibiliteit om die route aan het weer aan te passen en daarmee de hele groep zorgeloos op sleeptouw te nemen langs prachtige plekken die het Zuid-Hollandse te bieden heeft. Tenslotte willen we u, alle donateurs en supporters van onze stichting, van de fietsende toppers en in het bijzonder het project van Fineke in Bolivia, bedanken voor uw steun.

Check www.handsnfeet.nl voor het verslag, een video impressie en foto’s.


Openbare repetitie Flora Band in Park Landskroon Oegstgeest

uitnodiging n De Jong Flora Band en Flora Band organiseren op zaterdag 24 september van 16.00-17.30 uur een openbare repetitie in Park Landskroon Oegstgeest. 

Voor deze middag is een speciaal programma opgezet om de bewoners van Nieuw-Rhijngeest kennis te laten maken met een deel van onze vereniging.

Lid zijn van een verenging zoals de Flora Band Orkesten is namelijk een unieke ervaring. Je sluit je aan bij een hechte ‘familie’ vol muzikanten, die hun hobby met passie en plezier uitoefenen. Deze passie en plezier willen wij als vereniging graag delen met de bewoners van Nieuw-Rhijngeest.


Programma

16.00 uur: show optreden Jong Flora Band met als thema “Helden”

16.30 uur: gezamenlijke mars optreden Jong Flora Band en Flora Band

17.15 uur: show optreden Flora Band met als thema 'Queen Remastered'.

Tijdens de repetitie zal een infostand aanwezig zijn waar je terecht kan voor alle vragen over onze vereniging of het lid worden daarvan. De Flora Band orkesten is een vereniging die bestaat uit vier orkesten, te weten de Jong Flora Band, Flora Band, Flora Brass en Just4Fun. Elk van deze orkesten staat voor hoge muzikaliteit, gezelligheid, vriendschap en saamhorigheid. De vier orkesten hebben veel overeenkomsten en behoren dus tot dezelfde vereniging maar hebben elk hun eigen (muzikale) karakter. Daarom heeft de vereniging altijd een orkest dat bij jou als muzikant of bij jouw evenement past.

Kijk ook op www.floraband.nl of volg ons via Facebook en Instagram

Afbeelding