Ruben Verheij gaat in Canada werken voor de organisatie Hungry For Life. | Foto: Piet van Kampen.
Ruben Verheij gaat in Canada werken voor de organisatie Hungry For Life. | Foto: Piet van Kampen. Foto: Piet van Kampen

De missie van Ruben Verheij

wereldwijd n Ruben Verheij (22) verlaat woensdag 28 september zijn woonplaats Rijnsburg om naar Chilliwack in Canada te vliegen. Hij volgt zijn hart en gaat voor de organisatie Hungry For Life werken. 

Door Piet van Kampen

Een welbewuste keuze want toen hij zes jaar geleden deelnam aan een missiereis naar Guatemala wist hij het op dat moment al zeker. Ruben wil met zijn werk bijdragen aan het realiseren van wereldwijde ontwikkelingsprojecten van het bestrijden van armoede en het delen van Jezus liefde aan mensen in nood.


Hungry For Life

Ruben heeft in Wageningen van 2018 tot 2021 de bachelor internationale ontwikkelingsstudies gevolgd. 

´Tijdens deze studie heb ik kennis opgedaan over ontwikkeling in de wereld wat ik nu in de praktijk wil gaan toepassen´, licht hij toe. 

´Een neef van mijn moeder die in Canada woont heeft destijds contact gelegd met Hungry For Life’. Hungry For Life is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie die internationale partners en Canadese organisaties met elkaar verbindt. Zij brengen betekenisvolle lange termijnprojecten die fysieke en spirituele veranderingen tot stand.

‘Tijdens recente reizen van de organisatie naar Haïti, de Dominicaanse Republiek en Oekraïne heb ik mogen ervaren hoe God ondanks alle ellende levens weet te veranderen. Dit motiveert en maakt dat ik hier mijn bijdrage aan wil leveren’, vertelt Ruben die vanuit een groot geloof zijn missie gaat vervullen. Als teamleider zal hij vanuit het kantoor in Chilliwack gaan werken in diverse landen van met name in de Derde Wereld waar de armoede groot is. ‘Het kunnen bouwprojecten zijn, scholen, landbouw of medisch en dat wordt dus gedaan door verschillende teams, elk met hun eigen specialisme’.


Support

Om het werk mogelijk te maken en in het levensonderhoud te kunnen voorzien heeft Ruben inmiddels een aantal ‘supporters' verworven die een financiële basis vormen waarmee hij kan starten met zijn mooie roeping. ‘Ik heb nu inderdaad een basis maar ook in de toekomst zal ik supporters nodig hebben', blikt hij realistisch vooruit. Op www.supportteamruben.nl is er veel te zien en te lezen over Ruben en zijn doelstelling. Ook kan een supporter zich via de website aanmelden. Ruben: ‘Het is zo belangrijk om dit mooie werk te blijven ondersteunen. Mensen met het hart op de juiste plaats hebben support nodig. Om daar waar nodig- en dat is heel, heel veel, bij te dragen aan een menselijk bestaan op deze wereld'.