Niet voor iedereen feest

Ingezonden n Een aantal bewoners van de Abdijlaan hebben niet zo genoten van de feestweek. In een brief aan het bestuur van OV Rijnsburg en aan de Burgemeester, vergezeld handtekeningen van de bewoners, hebben zij hun ongenoegen geuit.

Geachte lezer,


Wij lazen in het boekje van de Oranje vereniging, dat de vereniging staat voor verbinding en dat ze trots zijn dat ze samen met de Roos on Tour en de Feesttent van Oranje een plan hadden en dat tot uitvoer hebben gebracht, door de festiviteiten te lokaliseren achter der Burgt. Op zich een leuk idee, zo alles bij elkaar.


Ik kwam voor een leuke dag naar m’n zus, altijd gezellig. Maar dit jaar: verschrikkelijk dit uitzicht!! Jammer!! Daar kom je vanuit Lisse voor. Heel Triest.

Maar waarom dan de bewoners van Floriante allemaal achter een witte wand wegstoppen en dan ook nog een knoert van een witte tent erbij zetten, zodat de meeste bewoners nu met zonnebrillen op, in hun huis zitten vanwege het felle schitteren van de zon op dat witte dak? En de bewoners zijn totaal van het feestgedruis afgesloten. En dan die muziek, daar is overheen te komen, we tellen af tot 12.00 uur 's nachts. Maar dan….de hele nacht staan er koelaggregaten te draaien en de uitlaat ook maar naar die oudjes toe gericht, want die hebben toch al helemaal niets meer aan dit feest. SCHANDALIG !!!


Vandaar hier onze handtekeningen, terwijl er ook heel veel andere mensen hun handtekening zouden willen zetten, omdat ze het met ons eens zijn.


Ik stuur u deze brief, uit naam van alle bewoners van Floriante, die hun huis aan de kant van de Gr. Florislaan hebben. (Niet de huizen in het dwarsstuk Abdijlaan)


Marja Glasbergen

Abdijlaan 21

2231 EA Rijnsburg.