Bloemen voor de kampioenen. | Foto: pr.
Bloemen voor de kampioenen. | Foto: pr. Foto: pr

Oranje biljarttoernooi 2022

Afgelopen n woensdagavond vonden onder grote belangstelling de finales plaats in de biljartlocatie van de biljartvereniging “de Bogaert” in ‘de Burgt’.

In de afgelopen weken waren de voorrondes gehouden. Maandag en dinsdagavond in de feestweek zijn de halve finales gespeeld.

Voor de finales plaatsten zich uiteindelijk in de C1 klasse: Gerard van de Voort en John van Echten, twee top biljarters uit de regio. In de C2 klasse: Gerard van de Nieuwendijk en Gerrit Vooijs en in de C3 klasse: Hink Derks en Sam van Nieuwkoop. In de 3 banden categorie Herman Lijsen en Hans van leeuwen. Alle finales waren bijzonder spannend wat uiteindelijk resulteerde dat John van Echten kampioen werd in de C1. Onze plaatsgenoten Gerrit Vooijs kampioen in de C2 en Hink Derks in C3 klasse. Hans van Leeuwen won overtuigend de 3 banden.

Voorzitter van de Oranjevereniging Rijnsburg, Robert Jan Heemskerk mocht de bijbehorende bekers en prijzen overhandigen. Hij roemde de winnaars met hun prestatie en was verheugd dat na de Corona periode van twee jaar hij weer in de gelegenheid werd gesteld om de prijzen uit te reiken.

De voorzitter van de Bogaert, Aad vom Hofe gaf de complimenten aan het organisatie team onder leiding van Hans van Duijn, die een bijzondere prestatie heeft geleverd om het hele toernooi de afgelopen weken vlot te laten verlopen. Vom Hofe sprak de wens uit dat ook volgend jaar het Oranje biljart toernooi in de huidige locatie van de Bogaert in ‘de Burgt’ gehouden kan worden.

RIJC succesvol bij de Vlietloop

Sportief n Tijdens de Rijnsburgse Vlietloop, woensdag in de feestweek, werden er bij de junioren twee maal goud en bij de senioren zilver en brons gewonnen.

Onder warme en daardoor zware omstandigheden liep de 9 jarige Dewi Ravensbergen (foto links) van kop af aan naar de eerste plaats in de categorie tot en met 9 jaar over 3 ronden van 250 meter. De 11 jarige Fem Ferrari (foto rechts) won bij de meisjes t/m 17 jaar soeverein over de 3 grote ronden van 750 meter. Zij versloeg in een machtige eindsprint haar tegenstandster. Een knappe prestatie van deze twee jonge leden van de Rijnsburgse IJsclub.
De loop en krachttrainingen leggen deze twee meisjes beslist geen windeieren.
Op de 5 ronden voor senioren haalde penningmeester Peter Aanhane van de RIJC een knappe 2e plaats. Erik Ferrari, de sportieve vader van Fem liep naar een knappe 3e plaats in 29 minuten over de 10 ronden van 750 meter. Op donderdag 25 augustus hoopt RIJC, naast bovengenoemd viertal nog vele RIJC leden te zien aan de start van de 40e editie van de Rijnloop.