Praalwagens en auto’s vol feestelijk versierde bloemenpracht

Traditie n Sint en zijn pieten kregen dan ook een warm onthaal op de klanken van bekende Sinterklaasliedjes. Het Sinterklaasfeest op 5 december is een traditioneel feest.

En dat is de Flower Parade ook’, zo liet de goedheiligman zich ontvallen. Wel vond hij het jammer dat het Sinterklaasfeest nog niet benoemd is tot immaterieel cultureel erfgoed van Unesco. ‘Ik en daarmee het Sinterklaasfeest, ga al veel langer mee en zou best op deze lijst mogen”, aldus de Sint.


Prijzen

De vrolijke Sint had nog de eer om de prijzen bekend te maken van de mooiste praalwagen en personenauto. De vakjury en de publieksjury hadden beide de personenauto van Van Egmond Lisianthus BV, naar een arrangement van Astrid van de Berg bekroond tot de mooiste personenauto van de Flower Parade. ‘De bloemen in de hoofdrol vormen een mooi lijnenspel, het lijkt wel of ze zweven’, aldus beide jury’s.


De mooiste praalwagen, volgens de vakjury, is Carnavalsfeest, aangeboden door Gemeente Noordwijk, arrangeur Jaap Wisse. ‘De kleuren zijn mooi in evenwicht en het thema Carnaval komt duidelijk tot uiting.

Het publiek die vrijdagavond de Flower Parade Show heeft bezocht, mocht een stem uitbrengen voor de mooiste praalwagen. Via een QR-code kon men een keuze maken voor de mooiste praalwagen. Met een meerderheid aan stemmen werd het Kinderfeest verkozen, aangeboden door One Flora Group, van arrangeur Michael Namen.

De personenauto ‘Tropisch feest’ aangeboden door WBE, en arrangeur Femke Lek, had volgens de vakjury het thema het best uitgewerkt. Met goed gebruik van de materialen en deze spectaculair gebruikt.

De Bindersprijs was voor de personenauto, aangeboden door Verhees Notarissen. De arrangeurs Cees de Koning en Frits Driessen hadden samen goed voor kwaliteit en uitvoering van het geheel gezorgd, zo meende de vakjury.


Rijdend theater

Zaterdag reed het bloemenfeest onder tropische omstandigheden door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Langs de route hadden velen een eigen terras gecreëerd en zo een eigen buurtfeest georganiseerd. Zondag kon men de kleurrijke parade nog bewonderen op de Boulevard in Noordwijk.

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: op RTV Katwijk is deze week dagelijks nog een registratie van het bloemencorso te zien.


Het thema voor volgend jaar is ‘Wonderen van de natuur'. Met dit actuele thema wil de Flower Parade Rijnsburg haar publiek op vrijdag 11 augustus, zaterdag 12 augustus en zondag 13 augustus 2023 verwonderen.

Fotopagina elders in deze editie.