Doe mee met Jeu de boule of het Kubb spel. | Foto: pr.
Doe mee met Jeu de boule of het Kubb spel. | Foto: pr. Foto: pr

Welzijnskwartier start met activiteiten

bewegen n Elke week kun je je in Rijnsburg vermaken met leuke activiteiten. Het wijkteam is daarnaast iedere dag voor jou in de Burgt bereikbaar. Van lekker bewegen met andere ouderen tot leuke nieuwe mensen ontmoeten.

In de Voorhof (Vliet NZ 36) zijn er verschillende beweegactiviteiten op meerdere momenten in de week. Hiervoor betaalt u een geringe bijdrage per maand. Bekijk het gehele overzicht op www.welijnskwartier.nl/fit-en-vitaal

Vitality Club 
Op maandagochtend 9.00 uur kunt u bij de Vitality Club lekker bewegen met leeftijdsgenoten (55+). Dit vindt plaats bij de Dierenweide (Spinozalaan 40). Eerste keer deelnemen is gratis. Daarna kunt u een strippenkaart kopen. U betaalt € 1,00 voor een kop koffie of thee.


Koffie-inloop
Bij de Dierenweide is er vanaf 5 september elke week op maandag een koffie-inloop vanaf 10.30 uur. De kosten voor koffie en thee zijn voor eigen rekening.

Op maandag 12 september van 14.00 tot 15.30 uur organiseert Welzijnskwartier een activiteit onder de noemer Sportief en Creatief. Bij sportieve activiteiten kunt u denken aan Jeu de boule of het Kubb spel. Deze vinden buiten plaats buiten de Burgt (Burg. Koomansplein 1). U betaalt alleen voor de consumpties.


Bij Creatief maakt u, onder begeleiding, een creatie ter decoratie voor in uw huis. De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie en/of thee en vindt plaats in de oneven weken, om de 14 dagen.

Elke woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur is er een koffie-inloop in de Burgt voor iedereen die zin heeft in een bakkie en een praatje. U betaalt € 1,00 voor een kop koffie en/of thee. Deze activiteit start vanaf 31 augustus.


Fietsen en wandelen
Op woensdagochtend start er elke week een fietsgroep en wandelgroep vanaf de Burgt in Rijnsburg. Om 9.45 uur verzamelen we voor de Burgt. We vertrekken om 10.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het staat u vrij om aan te sluiten.


Sporten voor kinderen
Op woensdagmiddag kunnen de kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van 13.30 tot 14.30 uur lekker sporten onder begeleiding. Dit vindt plaats op het Kleipettenveld (Monetstraat 1 in Rijnsburg).

Elke laatste woensdag van de maand, wordt er Bingo gespeeld van 14.00-15.30 uur. Vanaf woensdag 28 september zal deze activiteit weer van start gaan. De kosten bedragen € 5,00 voor een plankje en een kopje koffie/thee. De Bingo is ook toegankelijk voor mensen met een auditieve, visuele en lichamelijke beperking.


Eettafellunch
Op donderdag, in de even weken, wordt vanaf donderdag 8 september een eettafel lunch georganiseerd in de Burgt. U betaalt € 5,00. Hiervoor krijgt een kop soep en een belegd broodje. U kunt vanaf 11.00 uur binnenlopen bij de Burgt.

Jongeren Hang-out
Op vrijdag is er voor jongeren vanaf 11 jaar regelmatig een hang-out van 19:30 tot 21:30 op de Hofweide 1


Welzijnskwartier kijkt uit naar uw bezoek aan onze activiteiten. Voor informatie en aanmelding kunt u mailen naar wijkteamrijnsburg@welzijnskwartier.nl of bellen met welzijnskwartier 071-4033323