Allemaal toppers bij de Flora Band. | Foto: pr-RVE.
Allemaal toppers bij de Flora Band. | Foto: pr-RVE. Foto: pr

Super gedaan

top n Je hebt fans, en je hebt fans.

De Flora Band wist zich afgelopen weekend gesterkt door een groot aantal supporters die meegereisd waren naar het WMC in Kerkrade.

‘Het is een bijzondere ervaring om daarbij aanwezig te zijn. Wat een happening en wat een hoog niveau bij dit Wereld Muziek Concours’, liet een van de supporters weten.

Ook het bedrijf RVE feliciteert de Flora Band met de behaalde resultaten: Toppers van de Flora Band & toppers bij RVE. Luuc Kromhout, Willem van Tilburg, Julian de Mooij en alle anderen van de Floraband super gedaan. 


Protestvlaggen boeren worden verwijderen 

n Bij bruggen en kruispunten

Provincie n Zuid-Holland kondigde vorige week aan protestvlaggen en spandoeken langs provinciale wegen, bruggen en kruispunten te gaan verwijderen. 

Het gaat dan onder meer om omgekeerde Nederlandse vlaggen.


‘Het recht om te demonstreren is een groot goed in ons land. Dit recht heeft wel grenzen. Waar de veiligheid van anderen in het geding komt, waar het eigendom van een ander zonder toestemming wordt gebruikt, stopt dit recht’, meldt de provincie. 

Niet bij particulieren

Ook in onze gemeente is op verschillende plekken de omgekeerde Nederlandse vlag te zien, maar dan bij huizen, zoals op bovenstaande foto te zien is. Daar heeft de provincie geen zeggenschap over.

De provincie gaat vlaggen en andere protestacties verwijderen die geplaatst zijn op of vastgemaakt aan eigendommen van de provincie. 

‘Wij ontvangen veel meldingen over vlaggen en spandoeken die een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Protestvlaggen die een direct gevaar vormden voor de verkeersveiligheid, bijvoorbeeld loshangende vlaggen, vlaggen die het zicht van camera’s blokkeerden of die het zicht op borden of verkeerslichten belemmerden, zijn inmiddels verwijderd.’

De provincie Zuid-Holland roept iedereen, die protestvlaggen of spandoeken heeft bevestigd op een plek die niet van hem of haar is, op om deze vo´o´r 5 augustus te verwijderen. ‘Wij doen deze oproep omdat de provincie verantwoordelijk is voor de veiligheid van iedereen in het verkeer. De kosten die gemoeid zijn met het veilig verwijderen van alle vlaggen lopen op tot tienduizenden euro’s.’ 

Na 5 augustus gaat de provincie dus vlaggen verwijderen.


Subsidie voor groene daken te populair

aanvragen n De subsidie op groene daken blijkt populair, te populair. Sinds begin dit jaar zijn 67 groene daken gesubsidieerd. 32 in Katwijk, 17 in Rijnsburg en 18 in Valkenburg. In totaal is meer dan 1.000m2 dak groen gemaakt door inwoners.

Jaarlijks wordt door de gemeente 30.000 euro beschikbaar gesteld voor groene daken. Daar is begin juni al 21.875 euro van uitgegeven. De verwachting is dat het subsidieplafond inmiddels bereikt is.

Inwoners die nu een subsidieaanvraag doen, komen op een wachtlijst te staan voor het volgende kalenderjaar. In januari 2023 krijgen deze inwoners subsidie uitbetaald. Bij het opstellen van de subsidieregeling is hiervoor gekozen omdat inwoners pas subsidie aanvragen na de realisatie van het groene dak. Gezien de lange wachttijden van de levering en installatie, zorgt deze opzet ervoor dat inwoners niet tussen wal en schip raken.


De wachtlijst is een noodgreep. Zomaar de subsidie verhogen is lastig, daarom werkt de gemeente met een wachtlijst. Ook zet de gemeente alleen maar in op ‘reguliere communicatiekanalen’ om het aantal aanvragen ‘te sturen’. Lees, er niet teveel aandacht aan geven.

Begin volgend jaar, als er weer subsidie is en geen wachtlijst, gaat de gemeente een communicatiecampagne uitzetten.

De subsidie is vooral voor eigenaren van woningen. Woningcorporatie Dunavie doet nog niet mee. Dunavie loopt tegen de hoge onderhoudskosten aan die groene daken met zich meebrengen. De gemeente blijft in gesprek met Dunavie.


n Rood asfalt op fietspad

De Duyfraklaan in Valkenburg kleurt rood. Vorige week is op het fietspad nieuw rood asfalt aangebracht. Met de komst van de Joop van de Reijden-fietsbrug wordt het steeds drukker in de wijk. Door deze aanpassing is het verschil tussen het fietspad en het voetpad beter zichtbaar en een stuk veiliger.