Haaruitval


Merkt u weleens dat uw haar dunner wordt of dat u per dag wel veel haren verliest? 

Wat als normaal beschouwt kan worden verschilt per persoon. Iedereen heeft immers totaal ander haar. 

Ook kan het per periode verschillen dat u soms meer en soms minder haar verliest. Normaal gesproken verlies je per dag 50 tot 100 haren. Dat is niets om u zorgen over te maken. 

Als u toch het idee heeft dat er een langere periode is dat u meer haar verliest, zou er wel meer aan de hand kunnen zijn. 

Verschillende redenen

Bij vrouwen kan het zijn dat door schommelingen in de hormonen u meer haarverlies heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de periode na de zwangerschap, direct na de menstruatie of tijdens de menopauze. 

Een andere reden, ook bij mannen, kan stress zijn. Een periode van stress kan een paar maanden later haaruitval veroorzaken omdat de reactie van de haren vertraagd kan zijn. 

Nog een andere reden van haaruitval is het gebruik van medicatie zoals middelen tegen hoog cholesterol, antidepressiva en bloedverdunners. Ook als u opeens veel gewicht verliest kan het zijn dat u veel haar verliest. 

Ten slotte kan slechte voeding ook haarverlies veroorzaken. Vrouwen en mannen die merken dat het haar in de loop van de jaren steeds dunner wordt kunnen soms baat hebben bij shampoo tegen haaruitval. 

Zeker als u periodes heeft gehad van ongezond eten kan een voedingssupplement zeker helpen. Let er wel op dat de samenstelling goed is. 

Bij Apotheek Rijnsburg kunnen wij bovendien ook voor u nagaan of uw medicatie eventueel ook haaruitval kan veroorzaken. 

U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.