Afbeelding
Foto: pr

Flora Band pakt 3e plek Mars wedstrijden WMC

titel n verdedigen. Op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade heeft de Flora Band afgelopen weekend een derde plek behaald bij de Mars wedstrijden. Het was een spannend WMC weekend voor de muziekkorpsen uit Rijnsburg, Katwijk en omstreken.

De leden van de Flora Band moesten hun titel verdedigen bij de mars wedstrijden. In 2017 werden zij wereldkampioen op het onderdeel Mars-World Division. 

Na diverse optredens was zaterdag al bekend dat de Rijnsburgse muzikanten met 92,50 punten een voorlopige derde plek in het algemeen klassement hadden veroverd. Dit bleek ook de definitieve uitslag, waarbij DVS uit Katwijk de wereldtitel pakte met maar liefst 96.69 punten. K&G uit Leiden bleef de Rijnsburgers net voor, maar waren teleurgesteld met deze tweede plek. Veel supporters uit Rijnsburg en Katwijk waren aanwezig en hebben genoten van bijzondere optredens.

Het programma van het WMC lag zondagmiddag enige tijd stil vanwege een brand in een hotel-restaurant dichtbij het Roda-stadion.

Op het onderdeel show werd het optreden van de Flora Band door de jury beloond met een 9e plek. Ook hier scoorde DVS Katwijk beter met een 2e plaats. De wereldtitel show ging deze editie van het MCW naar Nishihara uit Japan. | Foto: pr.