Harte kreet!

n Over toekomst De Burgt

Ingezonden n BV de Bogaert.

Hiermee wil ik graag reageren op het artikel “Bakkie Doen” in de Rijnsburger van 21 juli 2022. Inhoudelijk ben ik het geheel eens met wat Teuntje van Delft uitgebreid heeft verwoord in dit artikel. 


Ik spreek even als voorzitter van de biljartclub “de Bogaert”. 

Wij zijn sinds het begin, in 2013, gelokaliseerd in het toen z.g. Gemeenschapshuis “de Burgt” . Wij dachten toen werkelijk, na een aantal omzwervingen, eindelijk voor de toekomst onze vaste clubruimte gevonden te hebben. 

Gezien de leeftijdsopbouw van onze leden, gemiddeld +/- 70 jaar was een plek in het centrum van het dorp de meest ideale plaats. Los van het beoefenen van de biljartsport spelen de onderlinge sociale contacten van ouderen bij onze vereniging ook een belangrijke rol. 

Dit jaar hopen we in november ons 45 jarig jubileum te gaan vieren. De situatie is nu concreet dat indien het z.g. “Cultuurbedrijf“ werkelijkheid wordt, wij op zoek moeten naar een andere locatie. Wij hebben namelijk al op dit moment te horen gekregen van de gemeente Katwijk dat we mogelijk al per 1-5-2023 onze huidige locatie moeten gaan verlaten. Begrijpelijk dat wij als vereniging dit geen gepaste ontwikkeling vinden om na zoveel jaren weer geconfronteerd te worden met onzekerheid voor wat betreft het voortbestaan en activiteiten van onze biljartvereniging. 


We hopen dat het nieuwe college in samenspraak met de leden van de gemeenteraad zich opnieuw gaan beraden of de nu ingeslagen weg wel de juiste koers is. 


Hier kan “voortschrijdend inzicht” zeker in meewerken!


Aad vom Hofe

Voorzitter Biljart Vereniging
De Bogaert