Eindelijk gaat er op deze hoek worden gebouwd. | Foto: CvdS.
Eindelijk gaat er op deze hoek worden gebouwd. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Buurtzicht gaat centrum Rijnsburg verfraaien

Bouw n Twee appartementencomplexen van start.

Voor velen is het een doorn in het oog: het braakliggende groene stuk grond, op de hoek Dubbelebuurt. 

Al jaren wil men hier woningbouw c.q. appartementen bouwen. Maar daar kreeg men in het verleden geen vergunning voor van de gemeente. 


Inmiddels is de grond al een paar jaar in handen van Rijnsburger Cor van Duijn. Er is een bouwplan ingediend voor een gebouw van drie verdiepingen met daarin een zestal appartementen. Als er geen bezwaren binnenkomen wordt de vergunning per 1 september verleend en kan de bouw dit jaar nog beginnen. Pas na het gereed komen van de woningen wordt bepaald of het huur- of koopwoningen gaan worden. 


nieuwe bewoners 

Iets verderop in de Fresiastraat is de bouw gestart van woningen op de plek waar ooit de fietsenwinkel van De Grim stond. Dit perceel is ontwikkeld door Grootvliet Katwijk. Inmiddels is het oude pand circulair gesloopt. Daardoor krijgen veel bouwmaterialen weer een ‘nieuw’ leven. De fundering is inmiddels gelegd. Na de zomervakantie wordt begonnen met de bouw van de kelder. De verwachting is dat deze woningen in juni volgend jaar gereed zijn. Dan gaat de eigenaar huurders zoeken voor de appartementen.