Biljartvereniging De Bogaert blijft actief

jubileum n Onlangs hield BV de Bogaert een algemene ledenvergadering. Voorzitter Aad vom Hofe blikte terug op de afgelopen 2,5 jaar. Wegens de pandemie kon er geen jaarvergadering worden gehouden. 

In de afgelopen periode zijn er twee bestuursleden afgetreden: Jan Mooten en Daan Noort. Inmiddels is het bestuur weer volledig met: Piet de Mooij (wedstrijdleiding), Wim Simpelaar (penningmeester), Aad vom Hofe (voorzitter), Hans van Duijn (secretaris) en Mart van der Gugten.

Voorzitter Vom Hofe blikte ook terug op de verschillende competities. Zo is de vereniging volop bezig voor het Oranje Biljart Toernooi. De voorronden starten 12 juli. De finales zijn in de feestweek op 8, 9 en 10 augustus. Toeschouwers zijn van harte welkom in de Burgt. Dit jaar (16 november) viert de vereniging haar 45 jarig jubileum. De voorzitter uitte zijn bezorgdheid over de veranderingen rondom het Cultuurbedrijf de Burgt. Zeker is dat BV de Bogaert tot 1 mei 2023 in de speelzaal terecht kunnen.


Canon van Nederland

Cultuur n Museum Het Spinozahuis treedt zaterdag 2 juli toe tot het netwerk van de Canon van Nederland. In dit netwerk werken musea en erfgoedinstellingen samen om de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen. Verschillende collectiestukken uit het museum zijn opgenomen als sleutelstuk en vertellen een verhaal bij het venster Spinoza. Burgemeester Cornelis Visser zal voor de formele toetreding tot het netwerk van Canonmusea een speciale handeling verrichten. Dit is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Museum Het Spinozahuis.


Babbeltruc

Politie n Katwijk waarschuwt op social media voor een nieuwe babbeltruc: controle rookmelders. Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om op elke etage van je woning een rookmelder te hebben. Helaas maken criminelen hier direct gebruik van. Criminelen gebruiken een zelf gemaakte identiteitskaart en komen ‘controleren op rookmelders’. Tijdens deze controle door de woning worden diverse waardevolle goederen en geld weggenomen. Laat niemand zomaar in huis. Gemeente en politie komen NIET controleren of je in het bezit bent van een rookmelder. Toch een verdacht persoon aan uw deur op dit onderwerp? Bel direct 112.


Hulpgoederen

Inzameling n Zaterdag staat tussen 10 en 12 uur op het Hoftuinplein in Rijnsburg weer een vrachtwagen van Werkgroep De Ruyter waar u hulpgoederen kunt inleveren. Ze zijn bestemd voor de vluchtelingen en allerarmsten inwoners van o.a. Oekraïne en Roemenië. Voor meer informatie over wat nodig is kunt u terecht op: www.werkgroepderuyter.nl