Auto in brand

crossen n Op een veld nabij de Noordwijkerweg is vorige week woensdagavond een auto uitgebrand. Twee jonge mannen waren met de auto aan het crossen, toen er opeens rook uit de auto kwam. Vervolgens vloog de auto geheel in brand. De brandweer wist de brand te blussen, maar van de auto is niet veel meer over. De bestuurders zijn niet gewond geraakt.


Woonboot niet meer verhuurd

Bewoners n Van het Moleneind in Rijnsburg kunnen opgelucht ademhalen. De woonboot in hun straat verdwijnt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vorige week besloten.

‘Klachten, brieven aan gemeenteraad, brieven aan college, wijkagent, wijkregisseur, alles hebben we geprobeerd’, liet een bewoonster in maart jl. weten. Dat leidde tot een gesprek met burgemeester Cornelis Visser.

De woonboot is eigendom van de gemeente en werd verhuurd aan Stichting De Binnenvest in Leiden. Een cliënt van die stichting woonde enkele jaren in die woonboot, tot zijn overlijden. Omwonenden zaten niet te wachten op weer een nieuwe huurder, te meer daar de woonboot enkele malen leeggepompt moest worden. Eind maart was dat weer het geval. In het gesprek met de burgemeester gaven zij aan, dat de boot lek is en totaal verwaarloosd.

‘Helaas is de boot eind maart gezonken, hebben de buren van het Moleneind bezwaren tegen de komst van een nieuwe bewoner en vinden er in de nabije toekomst werkzaamheden aan de riolering en in 2024 herinrichting van het Moleneind plaats. De bezwaren van omwonenden in combinatie met de gevolgen van herinrichting en rioleringswerkzaamheden zorgen ervoor dat het niet haalbaar is de boot opnieuw in gebruik te laten nemen door De Binnenvest', aldus het college.

Voor het verwijderen van de woonboot trekt het college 50.000 euro uit.