Louis van der Velde opent volgende week donderdag zijn winkel in De Hoftuin. | Foto: PvK.
Louis van der Velde opent volgende week donderdag zijn winkel in De Hoftuin. | Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Kaasspecialist Alexanderhoeve opent in De Hoftuin

n Welkome aanvulling voor de verswinkels

open n Louis van der Velde is sinds 23 jaar al een bekende in Katwijk. Begonnen in de Princestraat, vorig jaar een tweede filiaal met succes geopend in de Hoornespassage en donderdag 7 juli opent hij zijn derde winkel in De Hoftuin in Rijnsburg. Van der Velde is een ‘kaasman in hart en ziel’ en gelooft vast en zeker op een nieuw succes in Rijnsburg.

Door Piet van Kampen

‘Ik stond op de Paardenmarkt en veel mensen hadden in De Hoftuin al posters gezien op de ramen van de modewinkel Fame dat ik mij daar binnenkort zou vestigen. Veel positieve reacties gehad en het voelde direct al aan dat ik welkom in Rijnsburg zou zijn. Het gaf mij een warm gevoel’, vertelt de gepassioneerde ondernemer wiens leven van jongs af aan in het teken van het oer Hollandse product staat. Louis vertelt verder: ‘Ik had mij al eens georiënteerd en kreeg een tip van Marion Oskam van keurslager De Mooy. ‘Er komt een pand leeg en dat is misschien iets voor jou’.


Niet tegen dovemans oren gezegd. ‘Later benaderden Oskam en Drees Hoek, voorzitter van de winkeliersvereniging mij om te vragen of ik serieuze interesse had. Ik heb er niet lang over na hoeven denken’, glimlacht de enthousiaste ondernemer. ‘Ik was super blij en ook mijn echtgenote Miranda die ook met het vak vergroeid is’.


Méér dan kaas alleen

De Alexanderhoeve heeft een rijk assortiment aan kaas. Hollandse soorten te kust en te keur met als paradepaardje de eigen Boerenkaas met truffel en pesto van de Alexanderhoeve. 

Daarnaast een zeer uitgebreid assortiment buitenlandse kaassoorten. De noten worden ter plaatse vers gebrand en ook de heerlijke salades worden in eigen keuken bereid. In de mooie verswinkel vindt de consument ook prachtige wijnen, accessoires zoals kaasmessen- en planken en Italiaanse lekkernijen. Voor relatiegeschenken en kerstpakketten is de Alexanderhoeve een uitstekende leverancier. Velen hebben er al gebruik van gemaakt. Om een mooi pakket samen te stellen kunnen er de bijzondere delicatessen aan worden toegevoegd.

Kortom, de Alexanderhoeve is méér dan kaas alleen en zeker een aanwinst in winkelcentrum De Hoftuin.


Pieter en Nel van Iterson bereiken 65-jarige huwelijksmijlpaal

trouw n Het is niet velen gegeven om samen zo lang bij elkaar te mogen zijn en dit huwelijksjubileum te kunnen vieren. Pieter van Iterson en Nel van Iterson – Heemskerk beleefden dit bijzondere moment onlangs.

Door Piet van Kampen

Zaterdag 18 juni was de dag waarop zij 65 jaar geleden elkaar de ringen omschoven en eeuwige trouw beloofden. Een belofte die nimmer werd verbroken.


De wieg van Pieter stond in Valkenburg en Nel zag in Rijnsburg het levenslicht. Het gezin van Iterson woonde later in Rijnsburg waar Pieter bij een familiebezoekje de jonge Nel in de ogen keek en het begin van de romance was daar. 


De trouwdag werd in Het Haagsche Schouw gevierd, dezelfde locatie waar ook dit huwelijks jubileumfeest onlangs werd gevierd. Het echtpaar woonde de eerste jaren in bij familie maar streek later neer in de Piet Heinstraat. 

Nu wonen zij ruim drie jaar in woonzorgcentrum Vlietstede. Uit hun huwelijk werden Willem, Margret en Pieter geboren en Pieter en Nel werden later de trotse grootouders en overgrootouders van 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.


aannemer

Pieter zorgde als aannemer voor het brood op de plank. Het was bijna vanzelfsprekend omdat hij de derde generatie in dit vak was. In zijn vrije tijd zong hij het hoogste lied bij het koor ‘Jubilate’ waar hij ook vrijwilliger was. Moeder Nel had de zorg voor de kinderen.


Vorige week woensdag bracht burgemeester Cornelis Visser een bezoek aan het bejaarde echtpaar. In de tuin van de Vlietstede schoven er ook nog een aantal medebewoners aan en het ‘Lang zullen ze leven' kon derhalve niet uitblijven. De koffie en gebak smaakte op deze zonnige ochtend naar meer.

Afbeelding