Madjoe al 60 jaar een grote familie

Jubileum n Deze week viert Korfbalvereniging Madjoe uitgebreid haar 60ste verjaardag. Deze festiviteiten worden rondom de korfbalvelden en het clubgebouw aan de Waardlaan gehouden. Met aanstaande zaterdag een spetterend diamanten eindfeest. 

Het begon allemaal in de winter van 1961-1962. Naast het derde, nieuwe veld van Rijnsburgse Boys werd een veld in orde gebracht om er in de toekomst een korfbalvereniging te beginnen. De heer P.J. Mul kreeg de opdracht om mensen enthousiast te maken om te gaan korfballen. Normaal gesproken wordt er eerst een vereniging opgericht en daarna een veld gezocht. In Rijnsburg ging het echter andersom.

sterrenwedstrijd

Inmiddels is KV Madjoe uitgegroeid tot een middelgrote, enthousiaste en bruisende korfbalvereniging met zo’n 350 actieve leden en veel enthousiaste vrijwilligers. Sportiviteit en gezelligheid zijn de pijlers van de vereniging.

Naast verschillende activiteiten deze week staat vanavond, donderdag 23 juni, een receptie en een bijzondere wedstrijd op het programma: tussen de ‘diamantenselectie-leden en de huidige selectie van KV Madjoe. 


Alle leeftijden

KV Madjoe heeft leden in alle leeftijdscategorieën. Iedereen kan op zijn of haar niveau genieten van het plezier in de korfbalsport. Van de Kangoeroes (4-6 jaar) tot senioren en recreanten. Er is zelfs een groep ‘niet spelende leden’ die zich al jaren verbonden voelen aan de club. 


Maar KV Madjoe bestaat uit meer dan alleen korfbal. Het aantal jeugdleden van KV Madjoe is groot en de (jeugd)activiteitencommissie doet er dan ook alles aan om voor deze jeugdgroep - en overige leden - een goede combinatie van sport, spel en plezier neer te zetten. Activiteiten als een jaarlijks terugkerend kamp, de pietengym, het C-weekend, spelletjes, filmavonden, schoolkorfbaltoernooi, proeverijen en feestavonden worden zeer gewaardeerd door zowel de jeugd, de senioren maar ook door de ouders van de leden.
 

toekomst

Ook binnen Rijnsburg is KV Madjoe een bekend gezicht. De vereniging ondersteunt al jaren de plaatselijke Oranje Vereniging bij hun activiteiten, zoals hulp bij het klaarzetten van de hekken en het verkopen van de munten tijdens de jaarlijkse feestweek.


Komend korfbalseizoen kan KV Madjoe nog een seizoen gebruik maken van Sporthal Middelmors. Onlangs is het bestuur van Madjoe dit met Stichting Middelmors overeengekomen. De bedoeling is dat KV Madjoe per oktober 2023 op het eigen sportterrein aan de Waardlaan in een opblaashal kan trainen en wedstrijden spelen.


Feest voor geslaagden

Gefeliciteerd n Na weken van hard blokken en spanning was het vorige week zover. De uitslag van het schoolexamen. Veel vlaggen met schooltassen wapperden aan de woning. 

Helaas was het niet voor iedereen feest. Sommige mogen nog een herkansing doen. Kop op en veel succes. In verband met de AVG ontving de redactie maar van een aantal scholen de namen van geslaagden. 


Teylingen College Duinzicht

VMBO TL

Rijnsburg: Amée Eickhoff, Freek de Borst, Jesse Verhave, Justin Hoek, Lotte Tavenier, Luca van Duijn, Tanisha Ouwehand, Tess Reijniers. Valkenburg: Emma Spaanderman, Mees Lems.


Teylingen College KTS Voorhout

VMBO BL

Rijnsburg: Daniël Antony, Jaimy Jansen, Jamie Heemskerk, Marvin Zwaan, Miles Plug. Valkenburg: Danny Roest.

VMBO KL

Rijnsburg: Wesley Egberts; Senna van den Eijkel; Danny Sneijders; Melle Tetteroo; Mark Turnhout; Sven Zwaan.


Andreas College

VWO

Rijnsburg: Jinx van Egmond, Janine Glasbergen, Pieter Groen, Sita van der Meij, Corné de Mooij, Iris van der Plas, Christel Ravensbergen. Valkenburg: Sofie Kuijt.

HAVO

Rijnsburg: Pieter van Egmond, Sanne van Egmond, Willem van den Eijkel, Nikki Kromhout, Arina van der Meij, Ditta van der Meij, Tamar Noort, Mariska Oudshoorn, Wouter Vink. Valkenburg: Judi van der Meij.

MAVO

Rijnsburg: Frank Beijer, Floor Brandeburg, Carmen van Diggele, Sterre Jungerius, Julia Klok, Thijmen van der Krogt, Brandon Plug, Jason Ravensbergen. Valkenburg: Marit Binnendijk, Menno Groenveld, Quinn van der Meij, Tim Ouwehand.


Vakcollege Rijnmond

VMBO

Rijnsburg: VMBO BBL: Jordan van Tilburg, Bart van der Marel, Finn Vliegenthart, Thomas van der Plas, Niels van Ieperen, Ferdous Kralem, Liana de Mooij, Jo-Ann van der Nagel.


VMBO GL: Tessa Star.

VMBO KBL: Machiel van der Plas, Lieke Heemskerk, Gwen de Ruiter

Valkenburg: VMBO BBL: Bastiaan Meijvogel, Tim de Mooij, Sanne Brussee.

VMBO GL: Mariëlle van Elten, Sven Heeringa, Kaylee Keune, Anouk van Egmond, Jetske Veldmaat,

VMBO KBL: Neline van der Bent, Nicole de Koning.


Limes Praktijkonderwijs

Rijnsburg: Jesper van den Eijkel; Gerdine Klok. Valkenburg: Warvin Aqrawi.


Driestar College Gouda

HAVO

Rijnsburg: Ruben van Egmond, Cees Star. Valkenburg: Willemijn Westeneng.

VMBO BBL

Rijnsburg: Sierra de Mooij. Valkenburg: Catharina van der Plas.

VMBO KBL

Rijnsburg: Madelon Zwaan. Valkenburg: Irene de Vries


Driestar College Leiden

VMBO GL

Rijnsburg: Fleur van Egmond.

VMBO TL

Rijnsburg: Samuel Akram, Nick de Haas. Valkenburg: Aron van Duijn.