Peter Zandbergen nieuwe voorzitter Rbb

Vervolg n interview.

Het enige wat Ad nog niet heeft meegemaakt is een kampioenschap van heren 1. ‘Maar', meent Ad, ‘we moeten wel objectief blijven. Een kampioenschap in de Tweede Divisie is niet onmogelijk, maar wel heel moeilijk'.


Een kampioenschap in de Tweede Divisie is niet onmogelijk, maar wel heel moeilijk


De grote vraag nu is natuurlijk wat Ad na tien jaar voorzitterschap gaat doen: ‘Ik ben niet van plan stil te blijven zitten, ik ga een reis maken met mijn vrouw in de camper en ik ga wat vaker bij de voetbalwedstrijden van mijn zoon kijken’. Ad is ook nog niet klaar met Rijnsburgse Boys: ‘Ik blijf nog betrokken bij de club, maar dan op de achtergrond, zoals bij de uienveiling of andere evenementen’. 


Zijn opvolger is Peter Zandbergen. Ad heeft al een aantal keer met Peter om de tafel gezeten en heeft het volste vertrouwen in hem. ‘Hij gaat het fantastisch doen, vooral omdat hij het weer anders aan gaat pakken dan ik: Peter zal zich bijvoorbeeld nog meer focussen op Rijnsburgse Boys in het geheel en niet alleen heren 1'.


Ad heeft tijdens de ledenvergadering van Rijnsburgse Boys van vrijdag jl. een passend afscheid gekregen en is daarbij benoemd tot erelid van Rijnsburgse Boys. Een prachtige bekroning op 10 jaar voorzitterschap.


Ingezonden

PMD n Container. Deze week ontvingen wij van de gemeente Katwijk de brief over de nieuwe onwenselijke pmd containers. 

Na de verkiezingen, waar Durf als grootste partij uitkwam, hadden we de hoop dat dit plan van de baan zou zijn. Wij hebben in Rijnsburg een prachtig systeem voor afval scheiding. 

Net als wij brengen de meeste Rijnsburgers netjes hun afval gescheiden weg. Glas naar de glasbak, plastic in de al bestaande pmd afvalbakken, papier naar de verenigingen of de papierbakken en het restafval in de ondergrondse containers. Fantastisch systeem. Ipv gratis zakken ter beschikking te stellen om het plastic makkelijk weg te brengen worden er door de gemeente Katwijk kapitalen over de balk gesmeten om al die extra bakken aan te schaffen. Die kunststof bakken, hoe milieuvriendelijk, staan straks bij elke woning te stinken en kostbare ruimte in te nemen. Ze moeten aan de weg gezet worden op aangewezen plekken waar een parkeerplaats voor opgeofferd moet worden. Bij wind waaien die bakken om met als gevolg heel veel zwerfafval. Of meeuwen en ander ongedierte doen zich te goed aan de resten uit het afval. Gevolg, nog meer overlast en zwerfafval. Waarom al deze verspilling van gemeenschapsgeld als er een prima systeem is? Ik heb nog geen Rijnsburger gevonden die dit een goed idee vindt. Bovendien zijn er al heel veel gemeenten die een nog beter afvalsysteem hebben waar helemaal geen afvalscheiding door burgers gedaan hoeft te worden. Hoe kunnen wij deze gotspe stoppen en onze bestuurders tot inkeer brengen?


Hanny van der Plas.