Uit tegen Scheveningen was de winst voor Rbb en behaalde drie punten. | Foto: C. Spruijt.
Uit tegen Scheveningen was de winst voor Rbb en behaalde drie punten. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Rijnsburgse Boys is bezig met eindsprint

Voetbal n Het einde van seizoen 2021/2022 is in zicht en Rijnsburg zit in een goede flow. Zo wist het afgelopen zaterdag een prima 0-2 overwinning te behalen tegen Scheveningen. De ploeg van trainer John Blok had even goed als Rijnsburg de drie punten over de streep kunnen trekken, maar Rijnsburgse Boys was in de tweede helft effectiever waardoor het verschil werd gemaakt. 

Door Marylène Hogewoning

De dertigste competitiewedstrijd van de Uien begon rustig. Vooral het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en werden er weinig tot geen kansen gecreëerd. Na een korte drinkpauze zette Scheveningen steeds meer aanvallen op, maar deze waren vaak een makkelijke prooi voor keeper Zonneveld. Rijnsburg had slechts één echte kans: een voorzet van Delano Asante zorgde voor een schot op doel van Dani van der Moot. De bal werd met enig gemak uit de hoek van de goal geplukt.


Rollen omgedraaid

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Nu was het Rijnsburgse Boys dat meerdere kansen creëerde. In tegenstelling tot Scheveningen lukte het Rijnsburg wel om te scoren. Invaller Jeffrey Jongeneelen brak de wedstrijd open door middel van een kopbal: 0-1. Even later was het weer raak voor de geel-zwarten, ditmaal was het Zeldenrust die, met een beetje hulp van Van der Maaten, scoorde: 0-2. Na 90+2 minuten floot scheidsrechter Rozendal af en kon Rijnsburg aan het bier.


De Boys staan door deze drie punten wat zekerder op de vijfde plaats. De blik is nu gericht op Kozakken Boys en Jong FC Volendam. Het verschil met plaats 2 (HHC Hardenberg) is vier punten. Als Rijnsburg deze eindsprint doortrekt, kan het nog zomaar eens achter streekgenoot Katwijk eindigen…


Zonnig en geslaagd RIJC Event

Eind n Schaatsseizoen. De RIJC hield afgelopen zaterdag vanaf 17.30 uur een feestelijke afsluiting van het schaatsseizoen met uitreiking van de cups gecombineerd met een heerlijke barbecue, waar een behoorlijk belangstelling voor was.

Het RIJC-event was fraai versierd met ballonnen en vlaggetjes in de clubkleuren (groen en geel) van de RIJC. De prijsuitreiking vond plaats op het 'IJsveld' op een echt podium. Na het openingswoord van speaker Jan Pieter Tensen vertelde Thomas de Mooy iets over de nieuw opgezette trainingsplannen om meer doelgericht naar wedstrijdniveau te werken.
Topschaatstrainer Piet Knip had hier op dinsdag 10 mei met een droogschaatsclinic al een eerste aanzet gegeven aan de RIJC trainers.

Na een terugblik van Tensen op het ondanks de corona geslaagde schaatsseizoen werden de cups uitgereikt van de cupwedstrijden aan alle leeftijdscategorieën. Alle trainers en vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet. Secretaris Henk de Mooy zette de 3 trainers van de recreanten en met name Debby Schouten de duizendpoot van de RIJC in het zonnetje. De PR- bokalen werden door Daphne de Mooij overhandigd aan Wessel de Haas en Ilse Veuger, die de meeste pr's (11) hadden gereden. De 172 pr's worden door de sponsor weer omgezet in euroknaken. Tot grote vreugde van de RIJC gaat zij daar nog een jaar mee door.


Toekomst

Jan Pieter Tensen memoreerde dat de toekomst van de RIJC er zonnig uitziet met een nieuw en sterk bestuur en dat er goede mix is van Rijnsburgse en Katwijkse schaatsers. Ilse Veuger mag bij het district trainen. Quintin Hartjesveld zal binnenkort toegevoegd worden bij het talententeam shorttrack o.l.v. Jeroen Straathof. Als alles mee zit zal de nieuwe 250 meterbaan in mei 2023 geopend worden en kan er geschaatst worden vanaf 1 oktober 2023. Een vraag naar vrijwilligers, nieuwe bestuursleden en invulling van een nieuwe ijsmeester worden bij deze gedaan. Ook volgde een oproep aan de jonge trainers om bijscholingscursussen te volgen, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Na de barbecue werd er nog naar hartenlust gedanst en gezongen door de jeugd op aanstekelijke muziek tot laat in de avond.

Op de foto: Huldiging van Ilse Veuger en Wessel de Haas. Anna de Rover neemt voor de afwezige Wessel de Haas de PR bokaal in ontvangst.

Huldiging in zomerse sferen. | Foto: D. Kloos.