Herinneringen aan tijden van weleer

PCOB n Tijdens de maandelijkse contactmiddag van de PCOB was vorige week woensdagmiddag mevrouw Miep van der Woude te gast.

In de Voorhof vertelde zij over haar eigen levensverhaal na de 2e Wereldoorlog. Dit deed ze via een power-point presentatie van 75 verschillende beelden. Zij is geboren in Vlaardingen op 1 februari 1946. Haar geboortekaartje is nooit verstuurd, omdat haar roepnaam Mientje (Hermina Petronella) onjuist was en niet goedgekeurd werd door haar moeder. De aanwezigen zagen vele jeugdbeelden, de aanschaf van de stofzuiger, een wasmachine met wringer enz. Buitenspelen met een tol, een hoepel, hinkelen, knikkeren, touwtjespringen enz. Miep had een leuke jeugd, de armoede was alom, soms hilarisch en voor velen herkenbaar. Zij ging naar de zondagschool van het Leger des Heils, omdat haar ouders een gemengd huwelijk hadden. Op haar 16e werd ze Heilsoldaat en ontmoette ze haar man. Samen zijn de officier geworden. Helaas is haar man jong overleden. Nu is Miep van der Woude gepensioneerd pastor van de Wilbert. Ook ambtenaar van de burgerlijke stand in Katwijk. Afleiding heeft ze in creativiteit, ze schildert iconen en quilt. Op een boeiende manier vertelde ze over haar eigen leven na de 2e wereldoorlog afsluitend met een dankbaar applaus door de bezoekers en bloemen.

Dit was de laatste contactmiddag van de PCOB van dit seizoen. Het nieuwe seizoen start op woensdag 21 september. De jaarlijkse fietstocht is geplant op woensdag 17 augustus.