Paardenmarkt het eerste grote evenement sinds tweeënhalf jaar. |Foto: CvdS.
Paardenmarkt het eerste grote evenement sinds tweeënhalf jaar. |Foto: CvdS. Foto: Carin van der Spijk-Kralt

Eindelijk weer Paardenmarkt

Feest n Op woensdag 8 juni kan heel Rijnsburg weer genieten van ons prachtige traditionele dorpsfeest. Voor het eerst sinds de corona-crisis is er weer een groot evenement op ons dorp. 

De voorbereidingen zijn in volle gang en het beloofd een prachtige dag te worden.


In 2019 was er voor het laatst een Paardenmarkt maar deze dag was volledig verregend. Veel onderdelen van het programma werden afgelast en er waren maar weinig mensen op de been. Na twee jaar verplichte pauze gaat het er nu toch echt weer van komen. Het wordt een Paardenmarkt zoals we gewend zijn met gezellige terrassen, een braderie waar van alles en nog wat te koop is, een kinderboerderij (die dit jaar wordt verzorgd door Westerweide), een paardentram, kermis, shanty koren, paarden aan de Graaf Florislaan en een knallend muziekfestijn op het Koomansplein. Natuurlijk kan ook de kerktoren beklommen worden. 

Nieuw dit jaar is een demonstratie van de brandweer. Zij zijn met groot materieel aanwezig en kinderen kunnen zich actief voorbereiden op een toekomstige carrière als brandweervrouw of -man. Kortom, een geweldige familie dag voor iedereen.