V.l.n.r.: Nicolien Ouwehand-Driebergen, Kees Mulder en Liesbeth Beekhuis-Driebergen. | Foto: MW.
V.l.n.r.: Nicolien Ouwehand-Driebergen, Kees Mulder en Liesbeth Beekhuis-Driebergen. | Foto: MW. Foto: Marc Wonnink

Geslaagde Lions 15e Rijnsburgs Open Golftoernooi

n Opbrengst € 6000,- voor Stichting Ushersyndroom

Lustrum n Vorige week woensdag, 11 mei was een prachtige dag voor de deelnemers aan het 15e Rijnsburgs Open Golftoernooi en vooral voor de stichting Ushersyndroom. Een cheque van maar liefst € 6000,- kon overhandigd worden aan Liesbeth Beekhuis-Driebergen die zelf aan het syndroom lijdt. 

Ze werd begeleid door haar zus Nicolien Ouwehand-Driebergen. Het Ushersyndroom betreft een erfelijke ziekte die tot zowel blindheid als doofheid kan leiden. De besteding van het geld gaat naar wetenschappelijk onderzoek om de symptomen van deze genafwijking te bestrijden.


sfeer

De gulle sponsorbijdragen van de betrokken bedrijven, de opbrengsten van de deelnemers en de gastvrijheid van de Oegstgeester Golfclub hebben voor het uitstekende eindresultaat gezorgd. Het bereikte bedrag is bijna het dubbele van dat van het vorige toernooi.


Na het opschorten van het toernooi gedurende 2 jaar vanwege covid, kon het dit jaar eindelijk doorgang vinden. Het mooie weer droeg bij aan de sfeer onder de deelnemers. De soepele organisatie door de leden van de golfcommissie en de vrijwilligers van de golfclub OGC later in de kantine maakten dat het evenement in feestelijke stemming kon worden afgerond.

Een bijzonder moment was er ook voor twee leden van de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg. Na 15 jaar werd afscheid genomen van de harde kern van de Golfcommissie: voorzitter Kees Mulder en penningmeester Jacques van Wezel. Zij kregen een diner bon voor 4 personen aangeboden. De combinatie van een uitdagende golfbaan, de gezellige sfeer en het spelen voor een goed doel vormden ook dit jaar weer een ijzersterke formule. 


Zie ook video op 
allesoverkatwijk.nl. 


n Groen licht voor Ja/Ja-sticker 

De n Gemeente Katwijk voert per 1 januari 2023 een Ja/Ja-sticker in. Daarmee krijgen inwoners zonder sticker op de brievenbus niet langer stapels reclamefolders door de bus.

Inwoners die straks reclamefolders willen ontvangen, moeten dan een Ja/Ja-sticker opplakken. 

Volgens de gemeente zorgt de invoering van een Ja/Ja-systeem voor een flinke besparing. Een huishouden ontvangt ongeveer 26 kilo per jaar aan ongeadresseerd reclamedrukwerk, volgens Milieu Centraal. Voor Katwijk zou dat gaan om ongeveer 680 ton papier per jaar. Dat is omgerekend zo’n 10 kilo papier per inwoner aan ongeadresseerd reclamemateriaal van de in totaal 60 kilo papier per inwoner per jaar.

Vorige week donderdagavond stemde de gemeenteraad in met het voorstel van PvdA en D66. De fractie van DURF had eerder nog bezwaren, en ziet meer in andere digitale manieren om duidelijk te maken dat iemand wel of geen reclame wil.

‘We zien nog steeds kansen in een digitaal systeem, maar zien ook dat de meerderheid instemt met een Ja/Ja-sticker. We hopen in de toekomst op een digitaal systeem’, luidde de stemverklaring voordat de gehele gemeenteraad akkoord ging.Voor de lokale media, huis-aan-huis bladen, heeft het systeem weinig gevolgen. Huis-aan-huis kranten met lokaal nieuws vallen buiten dit systeem.