Doe mee met de Jong Floraband! | Foto: PR
Doe mee met de Jong Floraband! | Foto: PR Foto:

Muziek maken bij de Jong Flora Band

muziek n Muziek maken is voor alle leeftijden, en je kunt er al jong mee beginnen. Dit is precies wat men bij de Jong Flora Band goed begrijpt. Al vanaf 5 jaar kan je lid worden van deze stoere vereniging.

Om de jeugd van Rijnsburg en Valkenburg te bereiken en enthousiast te maken voor het uitoefenen van deze mooie hobby is de Jong Flora Band deze week gestart met een scholentour. De komende week worden alle Rijnsburgse basisscholen en de Dubbelburg in Valkenburg bezocht door dirigent Ivo van Gennip en slagwerkinstructeur Robert van den Bosch. Onder begeleiding van deze twee professionele muzikanten maken de leerlingen kennis met het muziek maken.

Op maandag 9 mei mocht groep 3 van basisschool de Wegwijzer het spits afbijten. In een interactieve workshop maakten de leerlingen kennis met de diverse blaasinstrumenten en slagwerk die de Jong Flora Band speciaal had meegebracht voor deze gelegenheid. Het was even aftasten, maar al snel hadden de kinderen de smaak te pakken en werd er vol enthousiasme meegedaan met de verschillende oefeningen.    


Open avond

Op donderdag 19 mei organiseert de Jong Flora Band een open avond. Jongens en meiden zijn samen met hun ouders van harte welkom in ons clubgebouw “de Kazerne” aan de Waardlaan. De inloop start vanaf 18:00. Op deze avond zijn er diverse vrijwilligers aanwezig die je alles over de Jong Flora Band en het muziek maken kunnen vertellen. Vanzelfsprekend staan ook deze avond de instrumenten weer klaar. Natuurlijk kan je ook de Jong Flora Band zelf in actie zien. Eén ding is zeker, het belooft een leuke avond te worden. 


Kortom, kom op donderdag 19 mei naar de open avond van de Jong Flora Band en laat je verrassen!


Kings and Queens of the road,                         we zijn op zoek naar jou!

n Zaterdag 20 augustus: 23e editie KatwijkBinse Truckrun

feest n De KatwijkBinse Truckrun: van verre al te horen;  extra dot gas, ronkende motoren, joelende jubelende luchthoorns, grommende toeterende geluiden, zwiep- zwiep- zwiepende schelle fluittonen.

Twee jaar lang was het oorverdovend stil op een anders zo rumoerige zaterdag eind augustus in een spetterende feestweek van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn.

Maar hee! We mogen weer en daarom zijn we op zoek jou en jou! Kings and Queens of the road. Stoere toffe truckers en blije bijrijders!

Poets je stoere truck extra op, start de motoren, laat de luchthoorn joelen en ga mee in de vrolijkste karavaan van Nederland. Een rumoerige stoet die als een lang lint van allerlei soorten vrachtwagens door de Bollenstreek dendert. Naast je, een maatje voor het leven die je de dag van zijn of haar leven bezorgt. Onderweg een menigte enthousiast publiek die jullie toezwaaien. Zelfs een beetje een brok in de keel en traantje in de ogen als je even stil staat bij deze combinatie van machtige machines en kwetsbare maar heerlijk onbevangen mensen. Een truckrun zoals een truckrun bedoelt is!


De Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn en vereniging SIEN zijn daarom maar wat blij en trots om dit enerverende evenement weer te kunnen organiseren. Wil jij je medemens met een verstandelijke beperking de dag van zijn of haar leven bezorgen en onderdeel zijn van deze toffe truckrun? Dan kan dat!


Inschrijven 

Inschrijven voor deze 23e editie van de KatwijkBinse Truckrun kan vanaf nu, de inschrijving staat open tot en met 8 juni 2022.
Surf naar de website van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn, https://www.oranjeverenigingkatwijk.nl/ en meld je aan.

Let op!
Inschrijven kan alleen digitaal, dit geldt ook voor de bijrijders. Er is plek voor 100 chauffeurs en men hoort uiterlijk 28 juni wie er zijn ingeloot.


De KatwijkBinse Truckrun 2022, mede mogelijk gemaakt door: ESA ESTEC, Novèns Accountans, Den Dulk De Echte Bakker en Albert Hein Zeilmakerstraat.


Stoere truckers, we kijken naar jullie uit!




De KatwijkBinse Truckrun gaat weer rijden! | Foto: PR