Maak je eigen aandenken aan de Romeinse weg

Informatiecentrum n Op zaterdag 21 mei kan iedereen van een echt stukje resthout van de palen van de Romeinse weg een bijzonder aandenken maken aan de Romeinse weg. 

Een groot deel van de gevonden palen van de weg, die bijna 2000 jaar geleden in Valkenburg werd aangelegd, is bestemd voor musea, educatie en wetenschappelijk onderzoek. Met overgebleven palen en resthout organiseert de provincie in het informatiecentrum van de RijnlandRoute een bijzondere dag voor omwonenden van de N206 ir. G. Tjalmaweg en overige belangstellenden. Na afloop gaat men naar huis met een tastbare herinnering aan de Romeinse tijd, inclusief een certificaat van echtheid. Er is een beperkt aantal plekken voor deze dag, dus schrijf je snel in (vanaf 10 jaar).

Archeoloog René Isarin vertelt over het archeologisch onderzoek van Weerdkampen. Ontwerper/houtdraaier Marisa Klaster is er ook. Zij heeft van de houten palen bijzondere vazen gemaakt. Men kan archeologische vondsten van Weerdkampen bekijken, en filmpjes over archeologie bij de RijnlandRoute. Het programma duurt maximaal 2 uur en start om 9 uur, 11 uur, 13 uur of 15 uur. Iedereen vanaf de leeftijd vanaf 10 jaar is welkom. Inschrijven kan tot en met donderdag 19 mei, de plekken worden toegekend op volgorde van inschrijving. Schrijf je in via: www.rondleiding-rijnlandroute.nl/tijdsloten.



Jeugddienst: Heavenly Promises

kerk n Op Hemelvaartsdag is de kerk meestal slecht bezet, er zitten vaak weinig jongeren in de kerk. Terwijl Hemelvaart toch één van de vijf grote Christelijke feesten is. We vieren de bekroning van Jezus’ werk op aarde!

Voordat je verder leest: probeer eens zelf onder woorden te brengen wat Hemelvaart voor jou/jullie betekent? Misschien zijn we te pessimistisch, maar het zou zomaar een poosje stil kunnen zijn... Excuus als dit niet zo is ;-) tijdens onze vergadering werd het stil en moest iedereen even nadenken. Jezus ging op Hemelvaart naar de hemel, maar: Hij belooft dat Hij ons niet alleen laat. Wat vind jij van deze belofte? Wat merk jij van deze belofte in jouw eigen leven? Zie jij dat Jezus ons niet alleen laat op de wereld? Zo ja, hoe zie je dat? Zo nee, waarbij zou je dat willen zien, en hoe?

Kom allemaal op zondag 29 mei naar de jeugddienst waar dhr. van der Linden ons meer zal vertellen over het thema! Marieke van der Wel verzorgt samen met Jan-Willem Haasnoot de muzikale medewerking, het belooft een mooie dienst te worden.

 

De dienst start om 18.30uur in de Hervormde kerk te Valkenburg. Voor de jongeren is er na afloop weer een borrel! We hopen op een grote opkomst de 29ste!