Delano Asante tijdens HFC RBB 0-1| Foto: Hans Heemskerk
Delano Asante tijdens HFC RBB 0-1| Foto: Hans Heemskerk Foto:

Winst en gezichtsverlies bij Kon. HFC

voetbal n Rijnsburgse Boys heeft zichzelf een goede dienst bewezen na het echec  een week eerder. De 1-4 thuis tegen GVVV werd gelukkig gevolgd door een fraaie 0-1 winst tegen Kon. HFC. Jammer dat een aantal, zich zelf supporter van Rijnsburgse Boys noemende jongelui, het voor de goede naam van Rijnsburgse Boys en andere (immer trouwe) Rijnsburgse aanhang, moest verpesten.

Een knokpartij te midden van de 80-plussers van de keurige Haarlemse herenclub. Je verzint het niet. En of er nu Ajax of Feijenoord sentimenten leven of niet, bij een amateurwedstrijd horen dergelijke taferelen niet thuis. Daar niet, helemaal nergens eigenlijk.

Op het veld lieten de mannen van Henk Wisman zien hoe het wel hoorde. Inzet, strijd en de zoveelste wedstrijd van Rijnsburg zonder een gele of rode kaart. Het laat weer eens zien hoe het ook kan. En dan ook nog eens met drie punten naar huis gaan. Bij buurman Katwijk werd deze vriendendienst met plezier in ontvangst genomen. Rijnsburgse Boys wist dan wel twee keer tegen vv Katwijk te winnen, in Haarlem werd de sportieve plicht gedaan.

Wisman zag zich genoodzaakt een tweetal wijzigingen door te voeren. Delano Asante mocht de geblesseerde Jeffrey Jongeneelen (rugblessure) vervangen. Marc Magen startte in plaats van Masies Artien. Inzet, passie en slimmigheid waren de ingrediƫnten van het spel van Rijnsburg. Het leverde een doelpunt van Furhgill Zeldenrust (schitterend voorbereid door aanvoerder Gielisse) en drie punten op. Hopelijk de opmaat naar een mooi slot van de competitie. Zaterdag de uitwedstrijd in en tegen Scheveningen.


Schoolkorfbal bij Madjoe 

Korfbal n Op vrijdag 27 mij organiseert Korfbal Vereniging Madjoe weer Schoolkorfbal voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8. Tijdens een sportieve en gezellige dag kunnen de kinderen meedoen aan een toernooi waarin ze door middel van 4 tegen 4 korfbal een mooi en dynamisch korfbalspel kunnen spelen. 

Samen met klasgenoten doen de kinderen mee aan het toernooi dat plaats vindt op het veld van KV Madjoe aan de Waardlaan in Rijnsburg tussen 09.00 en 14.00 uur. Alle teams staan onder leiding van een trainer/coach van de vereniging. Op woensdag 25 mei kunnen de kinderen vrijwillig kennis maken met korfbal, want dan verzorgt de vereniging tussen 17.00 en 19.00 uur een training speciaal voor de kinderen die zich hebben aangemeld voor het schoolkorfbal. Meld je aan via de website van de vereniging: www.kvmadjoe.nl! Heb je nog vragen neem dan even contact op met Peter Star via telefoonnummer 06 18684199. Voor alle kinderen in groep 1 en 2 organiseert Korfbal Vereniging Madjoe op deze dag een Giga Kangoeroedag. De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal die wij bij onze vereniging aanbieden aan de jongste leden. Door middel van spelletjes in kleine groepjes leert je kind kennis maken met sport en bewegen. Lijkt het je leuk om je kind mee te laten doen met de Giga Kangoeroedag dan kun je hem of haar hier aanmelden (link toevoegen naar online inschrijfformulier) Heb je nog vragen of wil je je kind (geheel vrijblijvend) een keer aan melden voor een van de genoemde trainingsmomenten stuur dan even een berichtje of bel even naar Carmen Star via telefoonnummer 06 12889804. Met de jongste kinderen gaan we leuke spelletjes doen waardoor ze lekker in beweging zullen komen. 


Al 65 jaar in de gymzaal

gymjubileum n Nog steeds fit van lichaam en geest en vol enthousiasme geeft Jeanne al 65 jaar Meer Bewegen voor Ouderen, Volksdansen en countryline dance. 

Jeanne startte als jong meisje als gymleidster bij de Rijnsburgse gymnastiekvereniging DWS en staat nog steeds vol overgave voor de groep.
Inmiddels heeft ze zich meer toegelegd op het Bewegen voor Ouderen. Ook volksdansen en countryline dance doet ze wekelijks met een vaste groep. En ondanks haar recente enkelbreuk weet ze van geen ophouden en stond ze er weer om haar ouderen te laten bewegen. Voor haar gymgroepen heeft ze steevast weer iets nieuws bedacht. Jeanne wil nog wel even door. "Zolang ik nog zo fit ben als een hoentje blijf ik lesgeven en laat mijn groepen niet in de steek."

Al 65 jaar actief. | Foto: Paul van Houten