Zomerconcert Jubilate

Optreden n Onder de titel ‘Wij zullen doorgaan’ geeft het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate op vrijdag 24 juni een groots zomerconcert in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee. 

Medewerking wordt verleend door sopraan Sanne Mallant en Het Holland Symfonie Orkest. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van dirigent Aldert Fuldner. 

Aanvang van het concert 20.00 uur. Entree €20,-.

Kaartverkoop: www.jubilate.nl en bij de leden van het koor. 

Of bij: Haasnoot mode, Livera Peters, Chr. Boekhandel Het Baken, in Katwijk. Of bij Hoek’s Vis ‘Lekker Eten’ in Noordwijk. 


Wij zullen doorgaan

Na twee jaar concertstilte vanwege de coronapandemie, mogen de mannen van Jubilate eindelijk weer van zich laten horen. Ondanks deze lange en moeilijke periode is het toch weer gelukt om een bijzonder concert te organiseren dat de titel ‘Wij zullen doorgaan’ heeft meegekregen. Dit bekende lied van Ramses Shaffy is de titelsong van dit concert geworden. Ondanks alle problemen van de afgelopen jaren is Jubilate doorgegaan ‘tot we samen zijn’ en mogen we blij zijn dat de meer dan honderd mannen dit concert kunnen geven.


Programma

Op dit moment wordt er nog hard gerepeteerd aan de inhoud van het concertprogramma. Het wordt in ieder geval een afwisselend geheel met veel herkenbare, maar ook nieuwe liederen. 


Jubilate zingt een breed repertoire van niet alleen geestelijke liederen, maar ook uit de wereld van opera, musicals en moderne muziek. Een prachtig kleurenpalet aan liederen die passen in bovengenoemd thema! Naast de sonore klanken van het mannenkoor zal de bekende sopraan Sanne Mallant van zich laten horen. Zowel met het koor, als solo. Een elftal professionele musici zullen de muzikale begeleiding ondersteunen. Zij spelen voor hun beroep in allerlei symfonieorkesten en zij zullen deze avond het Holland Symfonie Orkest vormen. Aan de vleugel zit Arthur Postma. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.


In deze vooraankondiging is de fijne afstemming van dit concert nog niet helemaal bekend en zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

In ieder geval kunt u alvast de datum noteren van dit evenement. 


Taxatiedag in Dorcas Winkel Katwijk

n Waardevol of waardeloos?

taxeren n Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? Heeft u ook zo’n voorwerp waarvan u twijfelt of het nou waardevol of waardeloos is? Kom dan donderdag 19 mei 2022 naar de Dorcas Taxatiedag in Katwijk.

Een erkende taxateur van veilinghuis Onder de boompjes uit Leiden beoordeelt tussen 10.00 en 16.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.


Doneren 

Het voorwerp kan daarna weer worden meegenomen naar huis, maar het mag ook gedoneerd worden. Dorcas laat het dan veilen om een zo hoog mogelijke prijs voor het voorwerp te krijgen. De opbrengst is bestemd voor het werk van de hulp- en ontwikkelingsorganisatie in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Uiteraard is het ook mogelijk om een deel van de opbrengst te doneren.


Meer informatie

De Dorcas Taxatiedag wordt gehouden in de Dorcas-winkel aan de Sandtlaan 36 Hal C10 in Katwijk.
Deelname aan de taxatie kost 2,50 euro per voorwerp met een maximum van 10 euro. Opgave is niet nodig.


Meer informatie is te vinden op www.dorcas.nl/winkels/katwijk.


Wijkmiddag Frederiksoord en de Bloem op zaterdag 14 mei

kerk n Op zaterdagmiddag 14 mei organiseert de Wijkraad Frederiksoord en de Bloem van de Protestantse Gemeente Rijnburg in Het Centrum van de Immanuëlkerk een wijkmiddag voor alle leden uit deze wijk. De middag start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Iedereen is op deze middag van harte welkom, ook niet leden van de kerk. Er staat voor jong en oud een gevarieerd programma klaar, met voor “elk wat wils”.
We beginnen gezamenlijk met een korte inleiding van ds. Hibma over het spannende thema “Door het oog van de naald”.
Daarna is er een tafelgesprek over vragen over geloof en leven.


Bloemstukjes 

Vervolgens zijn er verschillende workshops. Zo is er de mogelijkheid om bloemstukjes te maken, om spelletjes te spelen of onder leiding van juffrouw Jeanne te gaan ‘zitdansen’. Voor de liefhebbers van zingen is er gelegenheid om uit de liedbundel verzoeknummers te zingen. Voor de jongeren is er een speciaal programma met onder andere een spannende speurtocht. En voor de allerkleinste is er een crèche met toezicht.


Ontmoeten

De middag wordt om ongeveer 17.00 uur afgesloten in de hal van de kerk. Onder het genot van een hapje en een drankje is er dan gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Arie Ravensbergen, onze kerkelijk werker, sluit de middag af.
Mogelijk is er deze middag ook gelegenheid voor een eerste kennismaking met de nieuwe dominee voor onze wijk.

Een programma dat de moeite waard is. We ontmoeten u graag a.s. zaterdagmiddag in de Immanuëlkerk.