Afbeelding
Foto: pr

Raadsleden HVK verder bij Kies Katwijk

Ruzie n De raadsleden Gijsbert Schrijvers en Leon Krijgsman stappen per direct over van Hart Voor Katwijk (HVK) naar KiesKatwijk, de politieke partij van Jaap Haasnoot. Schrijvers wordt de nieuwe lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De drie raadsleden willen daarmee ‘het signaal afgeven dat het voor hen menens is om na de verkiezingen een andere samenstelling van de regerende coalitie te krijgen’, staat in het persbericht, waarin afgelopen zaterdag het samengaan van de partijen Hart Voor Katwijk en KiesKatwijk wereldkundig werd gemaakt.


Verbouwereerd

Volgens HVK-oprichter en raadslid Anita van Ginkel is dat buiten haar medeweten. Zij laat weten ‘verbouwereerd’ te zijn over het volgens haar ‘plotselinge’ vertrek van Schrijvers en Krijgsman. 

Hoe het verder gaat met de politieke partij Hart Voor Katwijk is onduidelijk. Dat zal in de komende dagen of weken wel blijken. Op maandag 31 januari moeten de politieke partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Katwijk de kandidaatstelling voor hun partij inleveren bij het centraal stembureau op het gemeentehuis. 


Dat er iets gaande was tussen de fracties van Hart Voor Katwijk, met drie raadsleden in de gemeenteraad (fractievoorzitter Gijsbert Schrijvers en de raadsleden Anita van Ginkel en Leon Krijgsman), en de eenmansfractie van KiesKatwijk (Jaap Haasnoot) werd al duidelijk begin november 2021, toen de twee fracties één algemene beschouwing presenteerden. In de afgelopen maanden is achter de schermen verder gewerkt aan samenvoeging van de partijen en fracties.

De website van HVK was dinsdagochtend offline, zonder medeweten van Van Ginkel. De website van HVK loopt via Hosting Katwijk, het bedrijf van Gijsbert Schrijvers.


Lees verder op pagina 15.