1922 de Julianaschool aan de Hofstraat. | Foto: pr.
1922 de Julianaschool aan de Hofstraat. | Foto: pr. Foto: pr

Hopelijk kunnen alle jubilea festiviteiten gewoon doorgaan

Vervolg n artikel hierboven. De 100ste verjaardag van de Juliaschool wordt een maand later gevierd en wel van 20 tot en met 24 juni.

‘Zaterdag 25 juni staat bij ons de reünie gepland’, vertelt Dieuwertje. Ze vertelt over het feestprogramma: ‘Ook wij gaan met onze leerlingen terug in de tijd. Op maandag in onze feestweek beginnen we 100 jaar geleden met een optocht. De feestweek gaan we, met tal van activiteiten waarbij we ook oudere generaties betrekken, elke schooldag 20 jaar verder in de tijd. We eindigen niet in het nu, maar in de toekomst. Hierbij worden we ondersteund door Bibliotheek Katwijk. En natuurlijk gaan ook wij met al onze leerlingen op schoolreis: survivallen op een terrein in Flevoland.’

Het onderwijs van de Julianaschool is begonnen in de school aan de Hofstraat. ‘Deze oude school is er nog, maar staat al jaren leeg. Het onderwijs van de huidige Julianschool wordt al jaren in de school aan De Poel gegeven’, vertelt Dieuwertje.


aanmelden

Ook het team van de Julianaschool is op zoek naar foto’s en verhalen van oud-leerlingen en medewerkers. ‘Aanmelden voor onze reünie kan via de website: www.reuniejulianaschoolrijnsburg.nl . ‘We hopen dat straks in juni al onze activiteiten door kunnen gaan’, wenst Dieuwertje.

Binnenkort in De Rijnsburger meer over 100 jaar onderwijs in het bloemendorp. Met tal van verhalen en foto’s. Heeft u een leuke anekdote voor of over beide scholen. Laat het weten via genoemde websites in dit artikel. Of mail naar de redactie van De Rijnsburger                         redactie@derijnsburger.nl.


Boeketdienst 

Kerk n Zondag a.s. om 17.00 uur is het thema van de Boeketdienst in de Immanuelkerk: ‘Een naar buiten gerichte blik'. Een gezonde gemeente heeft oog voor de wereld om zich heen, dichtbij en ver weg. 

Ds. Taco Koster gaat hier met ons over nadenken; Hoe heb je een naar buiten gerichte blik en wat mag jou dit kosten. Muzikaal worden we begeleid door Given onder leiding van John Haasnoot en de dienstleider is Jaap Varkevisser. U kunt ook meekijken via www.kerkdienstgemist.nl