Fijn dat alle winkels ook in Rijnsburg weer open zijn. | Foto: CvdS.
Fijn dat alle winkels ook in Rijnsburg weer open zijn. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Winkels eindelijk weer open

open n Wethouder Knape stuurde vorige week een brandbrief aan de regering. Deze brief gaf duidelijk aan dat niet-essentiële winkels minstens zo essentieel zijn. 

Een luidkeels pleidooi om versoepelingen waar dat veilig kan. Dit deed hij samen met een heel aantal andere gemeenten, provincies en veiligheidsregio's in het land. Het punt was gemaakt en kennelijk duidelijk overgekomen. Tijdens de laatste corona-persconferentie, zei premier Rutte dat de winkels een dag later weer open konden. ‘Mooi dat dat gelukt is’, reageert de wethouder in het radioprogramma RTV Magazine.

De winkeliers konden dus weer opgelucht herademen en hun winkeldeuren weer wijd openzetten. En dat was geen moment te vroeg voor velen. 

In de Hoftuin en bij het Remisekoopcentrum was het zaterdag dan ook weer gezellig druk. Een echtpaar dat gewend is om voor het weekend samen de boodschappen te doen laat weten: ‘Heerlijk om zonder na te denken gewoon even een leuke verjaardagskaart uitzoeken in de Readshop. En bij de parfumerie winkel een verjaardagscadeau te kopen welke dan ook met aandacht en leuk wordt ingepakt. Niks meer online bestellen.’ Helaas is ‘het land' nog niet helemaal uit de lockdown. De horeca- en cultuursector zag de winkelopenstelling met lede ogen aan. Hen is een mogelijke heropening over twee weken in het vooruitzicht gesteld.





‘Ik denk dat ook de horeca veilig open zou kunnen. Vooral die horeca waar mensen op vaste plekken zitten', vindt Knape. ‘Je hoopt toch op meer perspectief voor ondernemers. Wat nu gegeven is, is toch al een belangrijke stap. Maar ondernemers in de horeca en cultuursector willen toch ook open. Zij zijn toch ook zwaar getroffen.'