Vanaf schooljaar 2023-2024 valt het doek voor het voormalige Wellantcollege-tuinbouwschool in Rijnsburg. | Foto: pr.
Vanaf schooljaar 2023-2024 valt het doek voor het voormalige Wellantcollege-tuinbouwschool in Rijnsburg. | Foto: pr. Foto: pr

n Einde aan tijdperk tuinbouw onderwijs

Yuverta stopt onderwijs in Rijnsburg

De n vmbo-scholen van Yuverta in Rijnsburg en Oegstgeest gaan vanaf volgend schooljaar nauwer samenwerken en vanaf schooljaar 2023-2024 zal al het vmbo-onderwijs in Oegstgeest plaatsvinden. Dat meldt de onderwijsorganisatie.

Het college van bestuur heeft dit besluit genomen om ervoor te zorgen dat het onderwijs zich kan blijven ontwikkelen en vernieuwen. Het belang van de leerling en het behoud van onderwijskwaliteit staat hierbij voorop. Er vallen naar aanleiding van het besluit geen gedwongen ontslagen.

‘Het is ontzettend jammer dat ondanks het grote belang van groen onderwijs, het aantal leerlingen dat kiest voor chr. vmbo Rijnsburg daalt’, schrijft de school. Van 605 leerlingen in 2015 naar 130 leerlingen dit jaar. Voor de komende jaren is daar geen grote verandering in te verwachten, mede gezien het dalend aantal vmbo-leerlingen in de regio Duin- en Bollenstreek. Met deze leerlingaantallen komt de organiseerbaarheid van kwalitatief goed onderwijs in het geding.

Concreet betekent dit dat de school binnen anderhalf jaar stapsgewijs, ‘en op een zorgvuldige manier, verhuizen naar onze vmbo-school in Oegstgeest.’


Alle leerlingen en medewerkers kunnen op individuele en persoonlijke begeleiding rekenen. Op die manier hopen ze zo goed mogelijk maatwerk te kunnen bieden. Nieuwe eerstejaars en eventuele zij-instromers starten gelijk in Oegstgeest. Vanaf schooljaar 2023 - 2024 vindt al het onderwijs in Oegstgeest plaats.


n Online Ledenvergadering Oranje Vereniging

Anders dan Anders

Honk n Dat was het zeker. De Algemene Ledenvergadering die normaal gesproken plaats vindt in een volle Voorhof, vond nu plaats in het OranjeHonk, de thuisbasis van Oranje Vereniging Rijnsburg.

Maandagavond 17 januari jl. stonden de stoelen op 1,5 meter van elkaar en het Honk zag er anders uit dan anders. Zoals u kunt zien op de foto, keek het bestuur naar de deelnemende leden op het grote scherm.


Door een mail te sturen naar het secretariaat konden leden zich aanmelden voor deze vergadering. Dat werd door ongeveer 10 personen gedaan. Daarnaast was er ook een lid van de kascontrole commissie aanwezig en een erelid. Voorzitter Robert-Jan Heemskerk leidde de vergadering en nam de aanwezige leden mee door de agenda van deze avond.
De opening van deze online vergadering was tevens een korte terugblik op het afgelopen bijzondere jaar. Hierna werd stilgestaan bij de leden die ons ontvallen zijn in het afgelopen jaar. Een minuut stilte werd hiervoor in acht genomen.


bestuursverkiezing

Na de opening werden de notulen van de vorige vergadering goedgekeurd. Er waren geen ingekomen stukken en hierna waren de financiën aan de beurt. Penningmeester Hanneke van Leeuwen had in 2021 haar zaken goed op orde, zo oordeelde de kascontrole commissie. Uit naam van deze commissie sprak Hans Oudwater lovende woorden uit over het werk van de penningmeester. Hans werd bedankt voor zijn inzet, de afgelopen drie jaar. Hij wordt vervangen door een nieuw lid. De voorzitter meldde dat dit nieuwe lid ook gevonden is, in de persoon van Jan Pieter Dolle. Hij zal in 2023 bij de kascontrolecommissie aanschuiven.


De bestuursverkiezing vond plaats en hierbij gaven, zowel Wout Heemskerk, als Joyce Haasbroek–de Mooij aan dat zij beide ook in de komende periode als bestuurslid aan onze vereniging verbonden willen blijven. Daar zijn we erg blij mee en dit werd dan ook bekrachtigd met applaus.

De voorzitter gaat verder met de mededelingen vanuit het bestuur. Hierna is er nog gelegenheid om vragen te stellen in de rondvraag.

Na ruim een half uur werd de vergadering gesloten, met de woorden dat we een ieder snel weer hopen te kunnen ontmoeten tijdens één van de door ons georganiseerde activiteiten.
| Foto: pr.

Afbeelding