Drugshandel

Aanhouding n Een 21-jarige Katwijker en een 34-jarige Rijnsburgse zijn zondagmiddag aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Agenten troffen bij controle 39 zakjes met wit poeder aan in het voertuig. Omdat er vermoedens waren dat het hier om cocaïne ging, zijn beide verdachten aangehouden. De twee zijn ingesloten en de zaak is overgedragen aan de recherche in Leiden.


Valkenhorst

Bestemmingsplan n De gemeenteraad gaat nog voor de verkiezingen het bestemmingsplan voor Valkenhorst bespreken. Een poging van KiesKatwijk en Hart voor Katwijk om het dossier over de verkiezingen heen te tillen, is mislukt.

Jaap Haasnoot van KiesKatwijk probeerde te voorkomen dat de zaak ‘nog snel even voor de verkiezingen door de besluitvorming wordt gehaald.’ Samen met Hart voor Katwijk stelt Haasnoot in een memo dat het onverstandig is zo’n besluit nog voor de verkiezingen te nemen. De rest van de fracties zien er geen heil in. Belangrijk algemeen bekend argument is dat na de verkiezingen een nieuwe gemeenteraad zich helemaal moet inlezen in de stukken en dat er zo vertraging ontstaat op de locatie waar 5600 woningen moeten komen.


Weer naar school

De n extra lange kerstvakantie zit er weer op voor het basis- en middelbaar onderwijs. Even leek het erop dat de scholen ook na de vakantie nog dicht zouden blijven en er weer digitaal les moest worden gegeven, maar dat ging tot opluchting van velen niet door. Er zijn wel regels op de scholen: leerlingen vanaf groep 6 moeten op de gangen mondkapjes dragen en twee keer per week wordt verwacht dat ze een zelftest doen. En goed ventileren. MBO's, hogescholen en universiteiten blijven voorlopig nog dicht. Of die ook weer open mogen, wordt morgen duidelijk in de persconferentie.